Finse Nebula Top wordt overgenomen door Telia Company

26 mei 2017

De Zweedse telecomprovider Telia Company neemt de Finse leverancier van cloud diensten Nebula Top over. Telia Company wil met de overname zijn positie op de MKB- en SoHo (Small office–Home office)-markt verstevigen. Telia betaalt 165 miljoen euro voor Nebula Top.

Telia CompanyNebula Top is opgericht in 1997 en levert geautomatiseerde en gestandaardiseerde cloud infrastructuurdiensten. Het bedrijf heeft ongeveer 44.000 klanten, die in belangrijke mate abonnee zijn bij Nebula. Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 35,1 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 13,5 miljoen euro.

Kostenbesparing

Telia Company verwacht door de overname haar sales- en productiekosten binnen drie jaar met ruim 10 miljoen euro te kunnen terugdringen. Het bedrijf heeft niet aangekondigd welke plannen het heeft met het huidige portfolio van Telia Company.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Finse mededingingsautoriteiten. Naar verwachting wordt de overname in het derde kwartaal van 2017 afgerond.

Pin It on Pinterest

Share This