Colocatiecapaciteit in Londen met 38MW gegroeid in Q1 2017

26 mei 2017

De vier grootste colocatiehubs van Europa hebben in het eerste kwartaal van 2017 hun datacentercapaciteit met 38MW vergroot. Hiervan werd 26,6MW aan bestaande datacenters toegevoegd. De capaciteit is het hardst gegroeid in Londen.

Dit blijkt uit cijfers van consultancybureau CBRE. Londen is verantwoordelijk voor maar liefst 60% van de toegevoegde capaciteit, waarmee de Britse hoofdstad andere datacentershubs ver achter zich laat. Ter vergelijking: de totale colocatiecapaciteit in Amsterdam, Frankfurt en Parijs is in dezelfde periode met 6MW toegenomen. Amsterdam werd vorig jaar nog de eerste markt ooit waar in één jaar tijd meer dan 50MW aan vermogen werd toegevoegd.

Groeiende vraag naar cloud computing

Vooral de groeiende vraag naar cloud computing heeft de capaciteit van Europese colocatiehubs opgedreven. CBRE voorspelt in de rest van het jaar een toename te zullen zien in grootzakelijke activiteit, wat voor verdere groei zal zorgen.

In 2016 is de colocatiemarkt zeer snel gegroeid, met een toename van 155MW aan capaciteit in de vier grootste colocatiemarkten. Executive Director Data Centre Solutions bij CBRE Andrew Jay voorspelt dat 2017 opnieuw een zeer sterk jaar zal zijn, waarin tenminste 100MW aan vermogen wordt toegevoegd. De belangrijkste vraag voor 2017 is volgens Jay of het record van 155MW dit jaar wordt verbroken.

Pin It on Pinterest

Share This