Veeam en Microsoft breiden storagesamenwerking uit voor ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheid

23 mei 2017

Veeam Software introduceert nieuwe mogelijkheden die organisaties helpen bij het leveren van een naadloze digitale ervaring zoals gebruikers die verwachten. Het bedrijf doet dit door applicaties en data, die in de hybrid cloud draaien, te beschermen met behulp van back-up- en disaster recovery-oplossingen gebaseerd op Microsoft Azure en het Veeam ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform.

Volgens Gartner “neemt het gebruik van DRaas of IaaS ter ondersteuning van de failover van productieapplicaties tussen 2016 en 2020 toe met meer dan 200 procent.” De behoefte aan een simpele en krachtige oplossing voor cloudback-up en -disaster recovery groeit dus exponentieel. De cloud – met zijn flexibiliteit en het pay-as-you-go-model – is namelijk het beste platform voor on-demand disaster recovery en beschikbaarheid.

Veeam en Microsoft bouwen voort op een langlopende samenwerking en bieden klanten de mogelijkheid om te profiteren van:

  • non-stop business continuity – cloudback-up en -disaster recovery (DR) gebaseerd op het Veeam ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform en Azure;
  • flexibiliteit op het gebied van digitale transformatie – doormakkelijk, veilig en betrouwbaar cross-clouddatamanagement en -migratie om te profiteren van Azure’s flexibiliteit;
  • kostenverlaging – door gebruik te maken van het flexibele Veeam-platform en Azure-consumptiemodel.

Eenvoudige en krachtige on-demand disaster recovery (DR) in Azure

In geval van nood moeten organisaties van elke omvang een beroep kunnen doen op een betrouwbare oplossing voor on-demand DR in de cloud. De cloud maakt dataherstel betaalbaar voor elke soort organisatie. Toch worstelen nog veel bedrijven met het beheer van het complexe DR-proces. Ook data-restore en netwerkset-up en -configuratie, wat moet zorgen voor een naadloze gebruikerservaring, vallen hieronder.

  • Veeam Disaster Recovery in Microsoft Azure vereenvoudigt en automatiseert disaster recovery in Azure. Hierdoor houden bedrijven grip op hun business continuity en de beschikbaarheid van bedrijfskritische workloads door middel van uitgebreid, on-demand DR in Azure. Veeam DR in Azure combineert Veeam Direct Restore met het nieuwe Veeam PN (Veeam Powered Network).
  • Veeam PN for Microsoft Azureeen krachtige oplossing ontworpen om het creëren van een disaster recovery-locatie in Azure te vereenvoudigen en te automatiseren met behulp van software-defined networking (SDN). De oplossing draagt bij aan business continuity en beschikbaarheid door ingewikkelde VPN-implementaties achterwege te laten, en is ontworpen voor bedrijven van elke omvang en serviceproviders.

Native ondersteuning voor cloud object storage (Azure Blob) in nieuwe Veeam Availability Suite v10
Veeam komt met nieuwe Scale Out Backup Repository-ondersteuning (SOBR) voor cloud object storage als uitbreiding op Archive Tier. Deze nieuwe feature, onderdeel van Veeam Availability Suite v10, stelt klanten in staat Veeam-back-ups te archiveren in Azure Blob-storage. De native ondersteuning laat klanten gebruikmaken van Azure om kosten voor langetermijndataopslag, -retentie en compliancy te reduceren.

Nieuwe Veeam Agent for Microsoft Windows (eerder aangekondigd)
Veeam Agent for Microsoft Windows werd al eerder aangekondigd en is sinds VeeamON 2017 algemeen beschikbaar. Deze oplossing breidt het Veeam ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform uit naar de public cloud en fysieke servers. Daarnaast biedt de nieuwe oplossing features en mogelijkheden die zorgen voor beschikbaarheid voor Windows-gebaseerde fysieke servers, werkstations en endpoints, alsmede Windows-workloads die in Azure draaien.

Grotere harde-schijfcapaciteit in Azure
Microsoft maakte bekend dat alle Azure-klanten in Azure harde schijven kunnen gebruiken met een opslagcapaciteit tot 4 TB (voorheen 1 TB). Hierdoor kunnen Veeam-klanten een kosteneffectieve oplossing realiseren met behulp van een Veeam virtual appliance voor het back-uppen van vier keer zoveel data in Azure Storage. Deze feature is vanaf medio 2017 beschikbaar.

Nieuwe Veeam Backup for Microsoft Office 365 met multi-tenancy
Veeam komt met een update voor zijn SaaS-beschikbaarheidsoplossing: Veeam Backup for Office 365. Vier maanden na de release maken al meer dan 11.000 organisaties gebruik van de oplossing. Deze update biedt een multitenant architectuur voor het beschermen van grotere Office 365-implementaties met één installatie. Tegelijkertijd kunnen Veeam Cloud en Service Providers (VCSP) nu back-updiensten leveren voor Office 365.

Daarnaast introduceerde Veeam automatiseringsmogelijkheden via RESTful API en PowerShell SDK om managementoverheads te verminderen, hersteltijden te verbeteren en kosten te verlagen. Een nieuwe versie van Veeam Backup for Office 365 wordt inmiddels ook al ontwikkeld en zal onder meer beschikken over ondersteuning voor SharePoint Online en OneDrive for Business.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This