Machine learning helpt AWS te anticiperen op groeiende vraag

23 mei 2017

Amazon Web Services (AWS) voegt dagelijks nieuwe capaciteit toe aan haar datacenters wereldwijd. Het bedrijf zet machine learning in om te bepalen in welk datacenter en wanneer deze nieuwe capaciteit het best geplaatst kan worden.

Amazon Web ServicesDit heeft Andy Jassy, CEO van AWS, bekend gemaakt op de 14de Annual Foundations of Science Breakfast in het Pacific Science Center in het Amerikaanse Seattle, meldt GeekWire. “Iedere dag voegen we genoeg nieuwe servers toe om Amazon als een wereldwijd bedrijf ter waarde van 7 miljard dollar te bedienen”, aldus Jassy.

Nieuwe klanten

Het systeem kijkt onder andere naar nieuwe klanten. Jassy legt uit dat nieuwe klanten doorgaans relatief klein beginnen om AWS uit te testen. Naarmate blijkt dat het gebruik hiervan toegevoegde waarde biedt, wordt de capaciteit in veel gevallen fors uitgebouwd. Met behulp van machine learning voorspelt het bedrijf wanneer deze toename in vraag zal plaatsvinden.

Jassy meldt dat AWS ondanks het gebruik van machine learning altijd een voorraad servers en datacentercomponenten in voorraad houdt, die op tactische locaties zijn opgeslagen. Dit stelt het bedrijf in staat snel te reageren op onverwachte toenamen in de vraag naar capaciteit.

Pin It on Pinterest

Share This