SAP en Google versterken samenwerking in de cloud

18 mei 2017

SAP en Google maken bekend hun strategische banden verder te hebben aangehaald. Het aantal technologieën en applicaties van SAP met een certificering voor Google Cloud Platform (GCP) is vergroot. Ook gaan de twee bedrijven nauwer samenwerken op het gebied van machine learning, het Internet of Things, datatransparantie en -opslag en werkplekproductiviteit.

SAPHet SAP NetWeaver-platform is gecertificeerd voor GCP. Daardoor kunnen organisaties SAP S/4HANA en SAP Business Warehouse op dit cloudplatform draaien. Ook de SAP HANA database is wereldwijd beschikbaar via GCP, voor grotere instances en scale-outs. De partijen hebben bovendien een dataconnector ontwikkeld voor het verbinden van SAP Analytics Cloud met Google BigQuery.

Intelligente applicaties

SAP en Google gaan samen intelligente, spraakgestuurde applicaties ontwikkelen die gebruikers door complexe workflows begeleiden en vragen rondom hun enterprise kunnen beantwoorden. Op die manier willen de technologiebedrijven organisaties helpen met hun digitale transformatie. SAP zal hiervoor zijn expertise op het gebied van businessprocessen combineren met de machinelearningtechnologie van Google, zoals de Translate en Speech API’s, en de opensourcebibliotheek voor machine learning Tensorflow.

Ook hebben SAP en Google de Intelligent App Challenge aangekondigd. Deze wedstrijd daagt het ecosysteem van beide bedrijven uit om intelligente applicaties te ontwikkelen met SAP HANA, express edition op GCP.

Pin It on Pinterest

Share This