IBM en Nutanix starten met hyperconverged initiatief voor enterprises

17 mei 2017

IBM en Nutanix starten vandaag met een meerjareninitiatief voor de ontwikkeling van turnkey hyperconverged oplossingen voor enterprises. De samenwerking richt zich op de ontwikkeling van een combinatie van Nutanix’ Enterprise Cloud Platform-software en IBM Power Systems, waardoor kritieke workloads van enterprises kunnen worden ondersteund. De technologiepartners willen een ​​full stack-combinatie leveren met ingebouwde AHV virtualisatie voor een eenvoudige datacenterervaring.

Technologie speelt de laatste jaren een grote rol in de concurrentiekracht van bedrijven. Ze maken het verschil door het realtime verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden data, en het gebruiken van deze informatie voor het voorspellen van de markt. De zware workloads die gepaard gaan met een combinatie van analytics, cognitieve elementen en machine learning, vragen om een maatwerkcombinatie van betrouwbare opslag, snelle netwerken, schaalbaarheid en extreme rekenkracht. De samenwerking tussen IBM Power Systems en Nutanix gaat hierin voorzien.

De samenwerking richt zich op hyperconverged deployments. Enterprises zijn hierdoor verzekerd van schaalbare, op POWER-gebaseerde, computing en een eenvoudige implementatie. De workloads waar de Nutanix en IBM combinatie zich onder andere op richt zijn:

  • Next generation cognitive workloads, zoals big data, machine learning en AI
  • Mission-critical workloads waaronder databases, grootschalige data warehouses, webinfrastructuur en enterprise apps
  • Native cloud workloads, inclusief full stack open source middleware en enterprise databases.

De combinatie van Nutanix en IBM is bij uitstek in staat om de voordelen van software-defined infrastructuur bij meer dan 2000 wereldwijd opererende enterprises mogelijk te maken. De technologiepartijen hebben onder andere plannen om:

  • Een eenvoudige private enterprise cloud mogelijk te maken die naadloos en compatible POWER-architectuur levert aan het datacenter
  • Exclusief virtualisatiebeheer met AHV, geavanceerde planning en remediëring met Machine Learning, App Mobility, Microsegmentatie en one-click automatisering
  • Een volledig geïntegreerde ‘one-click management’ stack met Prism om silo’s af te breken en de behoefte aan gespecialiseerde IT-vaardigheden te verminderen
  • Implementatie van cloud native services met behulp van Acropolis Container Services met geautomatiseerde deployment en enterprise-class opslagcapaciteit.

“De markt voor hyperconverged systemen groeit snel. De marktwaarde is in 2020 naar verwachting bijna 6 miljard dollar waard. IT-teams zien de noodzaak en voordelen in van werken met next generation datacenter-infrastructuurtechnologie”, zegt Stefanie Chiras, VP Power Systems bij IBM. “Onze alliantie met Nutanix wordt zo vormgegeven dat we onze gezamenlijke enterprise klanten een schaalbare, robuuste, hoogwaardige, hyperconverged infrastructuuroplossing bieden, waardoor ze profiteren van de data- en rekencapaciteit van POWER-architectuur en het beheergemak van het Nutanix Enterprise Cloud Platform.”

“Dankzij deze samenwerking kunnen IBM-klanten met POWER-systemen een publieke cloudervaring realiseren met hun on premises-infrastructuur,” zegt Dheeraj Pandey, CEO van Nutanix. “Het stelt enterpriseklanten in staat elke mission critical workload uit te voeren op elke schaal en met virtualisatie- en automatiseringsmogelijkheden op topniveau, ingebouwd in de servertechnologie van IBM.”

Pin It on Pinterest

Share This