Puppet introduceert discovery-oplossing met visuele orchestration-workflows

16 mei 2017

Puppet, leverancier van oplossingen voor het automatiseren van de ontwikkeling en het beheer van de software die alles om ons heen ondersteunt, maakt de beschikbaarheid bekend van Puppet Enterprise 2017.2 en kondigt de introductie aan van het Puppet 5 Platform, de laatste versie van Open Source Puppet. Belangrijke verbeteringen in Puppet Enterprise 2017.2, bieden organisaties de mogelijkheid om wijzigingen en gefaseerde implementaties van hun softwareoplossingen te beheren op basis van visuele orchestration-workflows. De nieuwe versie biedt daarnaast een verbeterd overzicht van de softwarepakketten die reeds binnen de organisatie worden gebruikt, ongeacht de manier waarop die worden beheerd. Het open source Puppet 5 Platform, dat de kern van het productaanbod van Puppet vormt, biedt gebruikers een nog krachtiger taal voor de ontwikkeling en het beheer van al hun software.

“Bedrijven staan onder steeds grotere druk om in hoger tempo nieuwe softwarefunctionaliteit af te leveren. Waar ICT-afdelingen vroeger om de zoveel kwartalen updates uitbrachten, staan zij nu voor de opgave om on demand uitmuntende software aan te bieden”, zegt Omri Gazitt, chief product officer bij Puppet. “Puppet helpt hen hiermee. Hiertoe biedt het automatiseringsmogelijkheden die bijdragen aan flexibele, voorspelbare en veilige DevOps-processen. Deze release maakt het eenvoudiger dan ooit voor ICT-afdelingen om met automatisering van start te gaan, inzicht te verwerven in onbeheerde infrastructuurcomponenten en meer grip te krijgen op het wijzigingsproces voor software.”

Belangrijke nieuwe mogelijkheden in Puppet Enterprise 2017.2 zijn onder meer:

  • Inspectie van softwarepakketten: ICT-afdelingen kunnen snel met automatisering aan de slag gaan door te scannen op softwarepakketten die nog niet automatisch worden beheerd. Puppet Enterprise biedt hen daarbij de mogelijkheid om rapporten over onbeheerde infrastructuurcomponenten te genereren. Dit maakt het makkelijker om na te gaan welke systemen het meeste baat hebben bij automatisering. ICT-afdelingen kunnen er op deze manier voor zorgen dat alle onderhoudsupdates, patches en licenties op orde zijn voor de meest bedrijfskritische softwareoplossingen.
  • Visuele orchestration-workflows: Gebruikers kunnen hun infrastructuren en applicaties volledig beheren vanuit de web-based user interface van Puppet Enterprise, zonder ook maar een regel Puppet-code te hoeven programmeren. Ze kunnen specifieke infrastructuuromgevingen uitlichten met vervolgkeuzemenu’s en filters, workflows definiëren, de implementatiestatus in real time bewaken en applicaties naar wens opstarten en beëindigen met een simpele muisklik.

Puppet kondigt daarnaast de introductie aan van innovatieve nieuwe open source-oplossingen, waaronder Lumogon en het Puppet 5 Platform. Deze laatste oplossing is het kernplatform van Puppet en bestaat uit Puppet Agent, Puppet Server en PuppetDB. Nieuwe verbeteringen van het platform maken het eenvoudiger voor gebruikers om hun Puppet-applicaties te downloaden, implementeren en upgraden. De componenten die deel uitmaken van het Puppet 5 Platform werken gegarandeerd samen, zonder de noodzaak van extra testprocedures en probleemoplossing die kenmerkend is voor veel andere open source-tools.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This