Huawei en Commvault introduceren Hybrid Cloud Backup Solution

16 mei 2017

Huawei en Commvault introduceren hun gezamenlijk ontwikkelde oplossing Hybrid Cloud Backup Solution. Bedrijven kunnen hiermee op veilige en efficiënte wijze back-ups maken van de bedrijfskritische gegevens in hun publieke datacenters en deze opslaan in een publieke cloud van Huawei met behulp van software van Commvault. Op deze manier hoeven ze aanzienlijk minder te investeren in back-uptechnologie, terwijl het onderhoud van back-ups wordt vereenvoudigd. De Hybrid Cloud Backup Solution biedt daarnaast on demand opslagcapaciteit ter ondersteuning van snelgroeiende bedrijven. Bedrijven kunnen back-ups opslaan zonder de noodzaak van planning of onderhoud en profiteren daarnaast van optimale bescherming en beschikbaarheid van al hun bedrijfskritische gegevens.

Meng Guangbin, bestuursvoorzitter IT Storage Product Line bij Huawei: ”Data vormt een cruciaal bedrijfsmiddel voor ondernemingen. Het is en blijft een moeilijke opgave om de waarde van data op peil te houden en vergroten. Huawei en Commvault hebben in het begin van 2012 hun krachten gebundeld. We hebben nauw samengewerkt aan technologische innovaties op het gebied van databescherming. Onze gezamenlijke oplossing maakt gebruik van de opslaghardware van Huawei en de back-upsoftware van Commvault, die de afgelopen jaren in alle delen van de wereld enorm veel succes hebben geboekt. Om te zorgen voor een vrije en veilige uitwisseling van data tussen een private cloud en publieke cloud en bedrijven in staat te stellen om voortdurend te voldoen aan de eisen op het gebied van business development hebben Huawei en Commvault hun back-upmogelijkheden uitgebreid met ondersteuning voor hybride cloud-scenario’s. Onze oplossing is nu klaar voor gebruik in de Open Telekom Cloud.”

Osgar de Laat, area vice president bij de Advanced Solutions Group van Commvault EMEA: ”Hybride omgevingen zullen de komende jaren hoogstwaarschijnlijk uitgroeien tot de norm. De mogelijkheid om workloads eenvoudig te verplaatsen tussen een of meer clouds en een datacenter op locatie is daarmee van cruciaal belang. Bedrijven zullen de komende jaren steeds vaker gebruik maken van meerdere hybride clouds. Deze keuzevrijheid brengt zowel complexiteit als zakelijke voordelen met zich mee. En die voordelen gaan veel verder dan het feit dat bedrijven alleen betalen voor werkelijk gebruik. Met de juiste software kunnen zij back-ups in de cloud onderbrengen en hun gegevens indien nodig daar herstellen, waarbij het VM-formaat direct wordt omgezet. Dergelijke functionaliteit kan bijdragen aan een forse reductie van de kosten van disaster recovery fors. Het maakt het mogelijk om test- en development-omgevingen in de cloud in te richten, vereenvoudigt het verplaatsen van workloads en maakt een einde aan de risico’s die daarmee gepaard gaan.”

Pin It on Pinterest

Share This