Telenet investeert in app die informatie uit bedrijfsapplicaties verzamelt

12 mei 2017

Het Belgische telecombedrijf Telenet investeert in Spencer, een bedrijf dat een applicatie ontwikkelt die informatie uit bedrijfsapplicaties verzameld en combineert. Spencer noemt zichzelf ‘de Google Now voor bedrijven en werknemers’.

Bedrijven maken doorgaans gebruik van een flink aantal bedrijfsapplicaties, waarin voor werknemers allerlei relevante informatie beschikbaar is. Het verzamelen van deze informatie kan echter tijdrovend zijn, aangezien de informatie staat opgeslagen in verschillende systemen. Spencer wil hiervoor een oplossing bieden.

Informatie verzamelen in één app

Het bedrijf werkt aan een oplossing die informatie uit programma’s, applicaties en websites samen in één app. Werknemers hoeven hierdoor niet meer in te loggen in verschillende systemen, maar kunnen via één app een out of office-mail instellen, een vergaderzaal boeken of het menu van het bedrijfsrestaurant checken.

“Jonge mensen hebben erg hoge verwachtingen en hopen dat de toepassingen in de werksfeer overeenkomen met de geavanceerde technologieën in hun privéleven”, vertellen CEO’s Tom Vroemans en Maarten Raemdonck. “Wij zien Spencer als de Google Now voor grote bedrijven – het verbindt je met alle tools en data die je nodig hebt, op elk gewenst moment. We zijn voorlopig de enige in Europa die zo’n oplossing aanbieden.”

Spinoff van November Five

Spencer is een spinoff van het innovatieve Antwerpse bedrijf November Five en werd mee ontwikkeld door BASE Company, voor de overname door Telenet. Het bedrijf richt zich op klanten met meer dan 2.000 werknemers.

Pin It on Pinterest

Share This