Cisco lijft AI-specialist MindMeld in

11 mei 2017

Cisco neemt MindMeld over voor 125 miljoen dollar. Dit bedrijf richt zich op kunstmatige intelligentie (AI) en heeft een AI-platform ontwikkeld waarmee klanten conversationele interfaces kunnen ontwikkelen voor iedere applicatie en elk apparaat.

CiscoCisco verwacht dat AI en machine learning een steeds belangrijkere rol gaat spelen in alle onderdelen van zijn organisatie. Het bedrijf wijst op zijn sterke positie in zowel networking, collaboration, datacenter, analytics als unified communications, en verwacht hierdoor te kunnen profiteren van AI en machine learning. Zo wil het bedrijf de technologieën van MindMeld integreren en klanten hierdoor in staat stellen bijvoorbeeld zelf hun netwerk en datacenter te beheren, beter voorbereid te zijn op cyberaanvallen, intelligentie op de edge van het netwerk te embedden en voorspellende analytics uit te voeren.

Conversationele interfaces

AI en machine learning is al langer onderdeel van Cisco producten als Stealthwatch, Cisco Spark Board en Cisco Spark Room Kit. Daarnaast spelen de technologieën een belangrijke rol in de features als SpeakerTrack en VoiceTrack in het videoportfolio van het bedrijf. Cisco wil de technologie van MindMeld gebruiken om conversationele interfaces te bouwen voor zijn collaboration producten. Dit moet het gebruiksgemak van de software vergroten en daarnaast nieuwe cognitieve functies mogelijk maken. Zo wil Cisco gebruikers via natural language commando’s interactie laten hebben met Cisco Spark.

“De werkplek van de toekomst is er één die wordt aangedreven door AI”, aldus Rowan Trollope, senior vice president van de Cisco IoT and Applications Group. “Dit is een significante stap vooruit om deze werkplek realiteit te maken. De integratie van MindMeld in het Cisco Spark platform zal de wijze transformeren waarop gebruikers interactie hebben met Cisco Spark Spaces, Cisco Spark Meetings en Cisco Spark Care.”

MindMeld team

Het team van MindMeld treedt toe tot de Cloud Collaboration group van Cisco, die onder leiding staat van senior vice president en general manager Jens Meggers. Naar verwachting wordt de overname in het vierde kwartaal van Cisco fiscale jaar 2017 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Pin It on Pinterest

Share This