IBM neemt cloud en managed hosting business van Verizon over

10 mei 2017

Verizon verkoopt zijn cloud en managed hosting business aan IBM. Daarnaast gaan de twee bedrijven samenwerken aan een aantal strategische initiatieven op het gebied van networking en cloud diensten, waarmee de bedrijven klanten willen helpen maximaal te profiteren van hun investeringen in cloud computing.

VerizonHet Amerikaanse Verizon geeft aan dat de overeenkomst onderdeel is van de IT-strategie van Verizon. Deze is erop gericht klanten veilig en betrouwbaar te verbinden met hun cloud resources en cloud-enabled applicaties in te zetten. Het bedrijf wil wereldwijd een leidende rol gaan spelen als managed services provider met een ecosysteem van eigen oplossingen en een netwerk van providers.

Impact op klanten

Het bedrijf geeft aan niet te verwachten dat de overeenkomst impact heeft op klanten en de diensten die zij bij Verizon Enterprise Solutions (VES) afnemen. Desondanks geeft het bedrijf aan klanten op korte termijn in te lichten over de mogelijke impact hiervan. Naar verwachting wordt de overname van Verizon’s cloud en managed hosting service aan IBM later dit jaar afgerond.

Het bericht over de verkoop van Verizon’s cloud en managed hosting service volgt kort na het nieuws dat Verizon 29 van zijn datacenters voor 3,6 miljard dollar verkoopt aan Equinix. Deze deal werd in december 2016 aangekondigd en begin mei afgerond.

Pin It on Pinterest

Share This