Vertiv introduceert Liebert PCW met hoge koudwaterdelta T

8 mei 2017

Vertiv, voorheen bekend als Emerson Network Power, breidt de Liebert PCW-productreeks uit met de een nieuw model met hoge koudwaterdelta T. Deze koeloplossing is ontworpen om de werking van de vrije koeling bij hogere temperaturen te maximaliseren. Het doel hiervan is om de gehele bedrijfskritische infrastructuur te ondersteunen, met een pPUE (partial Power Usage Effectiveness) lager dan 1,1.

De PCW-reeks van Liebert is verkrijgbaar met een vermogen van 25 tot 220 kW. De hoge koelcapaciteit van de Liebert PCW-reeks met hoge koudwaterdelta T is geoptimaliseerd voor watertemperaturen van 20-32 °C en levert luchttemperaturen die binnen de nieuwste ASHRAE-grenzen liggen. De delta T geeft het verschil tussen de watertemperatuur bij de inlaat en de uitlaat weer. Een hogere delta T vertaalt zich dan ook naar aanzienlijke energiebesparingen en een hogere koelcapaciteit. Het koudwatersysteem kan verder worden uitgebreid door het te koppelen aan Liebert AFC-chillers met adiabatische vrije koeling. Deze zijn beschikbaar met zowel scroll- als schroefcompressoren, waardoor de werking van de vrije koeling het hele jaar door wordt geoptimaliseerd.

Geïntegreerde Vertiv ICOM-besturing

De geïntegreerde Vertiv ICOM-besturing, gebaseerd op een speciaal SmartAisle-algoritme, past de luchtstroming aan de behoeften van de servers aan, zonder onnodige koeling of luchtstroming te verspillen. Daarnaast levert Vertiv LIFE Services diagnosen en preventieve bewaking op afstand. Dit geeft service-experts in realtime inzicht en de informatie die nodig is om eventuele onregelmatigheden tijdens het bedrijf snel op te sporen, te analyseren en op te lossen.

“De Liebert PCW biedt IT-managers een one-stop-shop voor grotere koelcapaciteit, terwijl tegelijkertijd het energieverbruik in hun datacenters wordt verminderd”, aldus Kevin Brady, vicepresident van Thermal Management bij Vertiv EMEA. De Liebert PCW met hoge koudwaterdelta T is per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA), Azië-Pacific en Zuid-Amerika.

De Liebert PCW van Vertiv

 

Pin It on Pinterest

Share This