Oracle breidt Oracle Cloud in Duitsland uit

8 mei 2017

Oracle kondigt aan de Oracle Cloud in Duitsland uit te breiden. De uitbreidingen bestaan uit een moderne Infrastructure-as-a-Service-architectuur (IaaS) en nieuwe IaaS- en Platform-as-a-Service-clouddiensten (PaaS).

OracleMet de in Duitsland gevestigde IaaS-diensten van Oracle zijn organisaties in staat bedrijfskritische workloads te ontwikkelen en te verplaatsen naar de cloud, zonder concessies te doen op het gebied van security en governance. Daarnaast bieden deze nieuwe aanvullingen volgens Oracle verschillende prijsvoordelen in vergelijking met on-premise infrastructuren en concurrerende cloudaanbieders. De infrastructuuruitbreiding van Oracle is het resultaat van de toegenomen vraag van klanten. Daarnaast is de non-GAAP-cloudomzet van Oracle in het derde kwartaal van het huidige boekjaar met 71 procent gestegen en opgelopen tot 1,3 miljard dollar. De uitbreiding in de EU bouwt voort op de eerder aangekondigde uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk en gaat naar verwachting in de tweede helft van dit jaar live.

Availability Domains

De uitbreiding in Duitsland bestaat uit drie low-latency locaties met hoge bandbreedte, die door Oracle Availability Domains (AD’s) worden genoemd. Deze AD’s zijn gevestigd in Frankfurt en zijn volledig storingsvrij. Deze nieuw architecturale benadering in combinatie met cloudtechnologieën als Oracle Real Application Clusters (RAC), biedt een hoge beschikbaarheid en bescherming tegen storingen voor de meest veeleisende cloudapplicaties. Availability Domains zijn geïntegreerd in het Oracle Cloud Platform. Daarnaast wordt het nemen van complexe beslissingen op het gebied van beschikbaarheid hierdoor overbodig.

Met de uitbreiding biedt Oracle in de EU gevestigde klanten een uitgebreid aanbod van clouddiensten om hun cloud journey te ondersteunen. Huidige klanten in Duitsland die al gebruikmaken van Oracle Cloud-diensten, zijn Global Drinks, Lufthansa Cargo AG en Mövenpick. “We werken nauw samen met zowel onze EU-klanten als klanten wereldwijd om ze te helpen hun cloudmigratie te versnellen met behulp van moderne SaaS-, PaaS- en IaaS-diensten”, zegt Tim Jennings, analist Enterprise IT bij Ovum. “De Oracle-uitbreiding in Duitsland biedt organisaties een breed spectrum van clouddiensten die dezelfde prestaties, beveiliging en beschikbaarheid bieden als zij gewend zijn van hun on-premise technologieën.”

Cloud First-aanpak

“Cloud computing revolutioneert de mogelijkheid om technologieplatformen en infrastructuur ‘as-a-Service’ aan te bieden, waarmee bedrijven op snelle en kosteneffectieve wijze de digitale innovatie kunnen bijbenen”, zegt Ybes Bernaert, Senior Managing Director Accenture Technology in Europa, Afrika en Latijns-Amerika. “Accenture helpt zijn klanten een Cloud First-aanpak te hanteren in het omgaan met digitale disruptie. Zo worden ze zeer flexibel, verbonden en optimaliseren ze hun processen met het oog op een eenvoudige cloudmigratie en het vóór blijven van de concurrentie. Accenture kijkt ernaar uit om dit extra aanbod bij zijn klanten te introduceren en verwacht dat het met name waarde toevoegt voor bedrijven die gebruikmaken van lokale, schaalbare en geïntegreerde cloudoplossingen voor hun applicaties, platform en infrastructuur. Accenture is één van de grootste Oracle-klanten wereldwijd en lid van OPN – het Oracle Partner Network. We willen onze relatie met Oracle, die al vijfentwintig jaar bestaat, graag verder ontwikkelen.”

Organisaties hebben toegang tot Oracle Cloud-diensten via de Oracle Cloud, die ook te implementeren is in hun eigen datacenter met het Oracle Cloud at Customer-portfolio, en via een reeks partners verspreid over verschillende locaties in de wereld. Dit alles wordt beheerd door Oracle Cloud-professionals. Oracle Cloud ondersteunt nieuwe, bestaande en hybrid cloudomgevingen, en ook alle workloads, developers en data. De Oracle Cloud verzorgt bijna 1.000 SaaS-applicaties en 50 grootzakelijke PaaS- en IaaS-diensten voor klanten in meer dan 195 landen wereldwijd. De dienst ondersteunt daarmee dagelijks 55 miljard transacties.

Pin It on Pinterest

Share This