Oracle neemt softwarebedrijf Wercker over

1 mei 2017

Oracle maakt bekend het Nederlandse Wercker over te nemen. Wercker levert tools voor het testen en uitrollen van software. Oracle wil de technologie van het bedrijf inzetten voor haar cloud toepassingen.

OracleWercker is in 2012 opgericht en helpt ontwikkelaars code in korte tijd te testen en uit te rollen. Vorig jaar haalde het bedrijf tijdens een investeringsronde nog 4,5 miljoen dollar op. “Wercker stelt organisaties en hun ontwikkelteams in staat continuous integration en continuous delivery (CI/CD) doelstellingen te realiseren met microservices en Docker. Dit is mogelijk dankzij Wercker’s container-centrische en cloud native automatiseringsplatform dat bestaat uit hun lokale command line interface (CLI), online SaaS Platform en API”, schrijft Oracle in een verklaring op zijn website.

Oracle geeft aan een IaaS en PaaS platform te bouwen dat de fundering moet vormen voor een volgende generatie cloud computing. Het bedrijf wil de tools en technologie van Wercker integreren in Oracle’s cloud om ontwikkelaars een goede ontwikkelervaring te bieden tijdens het bouwen, lanceren en schalen van hun applicaties. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This