Schaalbare, high-performance internetbeveiliging via de cloud

28 april 2017

Barracuda Networks en Zscaler zijn een samenwerking aangegaan om klanten uitgebreide, schaalbare en high-performance internetbeveiliging te bieden vanuit de cloud. Dit maakt een einde aan de kosten, complexiteit en overhead die gepaard gaan met het gebruik van apparatuur op locatie. Klanten van Barracuda krijgen dankzij deze samenwerking toegang tot de bekroonde cloud-dienst voor internetbeveiliging van Zscaler. Dit bedrijf krijgt op zijn beurt toegang tot de beproefde go-to-marketkanalen van Barracuda voor het MKB en het middensegment.

“De krachtige beveiligingsoplossingen van Barracuda bieden organisaties een betaalbare en complete manier om de beveiliging te regelen voor al hun netwerken, applicaties en data, waar die zich ook maar bevinden — op locatie, in een gevirtualiseerde omgeving of in de cloud”, zegt Sanjay Ramnath, vice president Security Products bij Barracuda. “Deze samenwerking stelt ons in staat om de functionaliteit van ons platform voor cloud-beveiliging uit te breiden met de uiterst schaalbare beveiligingsdienst van Zscaler. Dit maakt het mogelijk om gebruikers te beschermen die vanaf elke mogelijke locatie en vanaf elk denkbaar apparaat toegang tot het internet zoeken.”

“Barracuda heeft een sterke track record in het ondersteunen van jonge bedrijven en middelgrote ondernemingen met een uitgebreid platform van gebruiksvriendelijke oplossingen voor ICT-beveiliging en databescherming”, zegt Punit Minocha, vice president Business Development bij Zscaler. “Met onze samenwerking combineren we het vermogen van Zscaler om krachtig presterende internetbeveiliging vanuit de cloud te leveren met de ervaring van Barracuda met het aanbieden van uitgebreide, betaalbare en eenvoudige beveiligingsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven.”

Het gebruik van cloud-diensten vraagt om beveiliging in de cloud

Middelgrote bedrijven die hun activiteiten uitbreiden doen steeds vaker een beroep op cloud-diensten en SaaS-oplossingen zoals Office 365 en Salesforce. Dit stelt hen in staat om de productiviteit te verhogen, de kosten terug te dringen en bedrijfskritische bronnen beschikbaar te stellen aan hun geografisch steeds meer verspreide personeel. Voor deze ondernemingen is het internet het nieuwe bedrijfsnetwerk. Hun ICT-afdeling moet alle eindgebruikers veilig houden voor aanvallen die zich in hoog tempo ontwikkelen en daarnaast beveiligingsregels toepassen waar werknemers zich ook maar bevinden, en op elk apparaat dat ze gebruiken. Dit is mogelijk met de vanuit de cloud aangeboden beveiliging van Zscaler die de Barracuda Web Security Service ondersteunt.

De Barracuda Web Security Service is een multi-tenant cloud-dienst voor internetbeveiliging. Belangrijke functies en voordelen zijn:

  • Inline bescherming tegen bedreigingen op basis van diverse beveiligingslagen en
  • Uitgebreide inspectie van het ingaande en uitgaande dataverkeer ter voorkoming van malware en botnet-aanvallen.
  • Inspectie van met SSL versleuteld dataverkeer.
  • Op signatures gebaseerde bescherming tegen virussen, spyware en andere malware.
  • Geavanceerde bescherming tegen zero day-malware en advanced persistent threats (APT’s).
  • Filtering van URL’s om te voorkomen dat gebruikers toegang zoeken tot kwaadaardige websites en ongewenste content.
  • Applicatiebeveiliging en beheer van mobiele en cloud-applicaties.
  • Real-time rapportage die de activiteiten van alle gebruikers binnen een organisatie met elkaar in verband brengt, tot op wereldwijd niveau.

Pin It on Pinterest

Share This