Colt opent knooppunt in Marseille om een strategisch portaal van en naar Europa te creëren

26 april 2017

Colt Technology Services heeft een point of presence (PoP) geopend in het MRS1-datacenter van Interxion in Marseille. MRS1 vormt een steeds belangrijker knooppunt voor carriers en organisaties die op zoek zijn naar een gateway die connectiviteit met hoge bandbreedte biedt tussen Europa en Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Dit komt omdat er verschillende belangrijke onderzeekabels in deze faciliteit uitmonden.

Het IP-verkeer in het Midden-Oosten en Afrika zal volgens de prognoses in 2020 met een factor zes zijn gegroeid ten opzichte van 2015, tot een niveau van 10,9 exabyte per maand. In de regio Asia Pacific wordt er in deze periode een drievoudige groei verwacht tot 67,8 exabyte per maand*. Colt komt tegemoet aan de vraag van klanten naar point to point-verbindingen en connectiviteit met hoge bandbreedte voor geografisch divers dataverkeer tussen Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de regio Asia Pacific.

Recent werden twee nieuwe onderzeekabels (Sea-Me-We-5 en AAE1) aangesloten op het datacenter van Interxion. Organisaties die gebruikmaken van deze kabels kopen reeds backhaul-capaciteit in voor verbindingen tussen Marseille en steden in alle delen van Europa, en met name Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs. Dit brengt significante kansen mee voor Colt.

“Ons tweede PoP in Marseille komt tegemoet aan de groeiende vraag van klanten naar verbindingen met een ongekend aantal datacenters en gebouwen”, zegt Tim Passingham, vice president Wholesale bij Colt. “Er monden diverse belangrijke onderzeekabels uit in de faciliteit in Marseille, die daarmee een strategisch portaal van en naar Afrika, het Midden-Oosten en de regio Asia Pacific vormt. Met het oog op de recente aansluiting van twee nieuwe onderzeekabels en de enorme groei van het internetverkeer die in deze regio’s wordt verwacht, zal Marseille uitgroeien tot een steeds belangrijker locatie voor onze wholesale-klanten.

Colt heeft MRS1 als tweede PoP in Marseille aangesloten op zijn IQ Network. Hiertoe heeft het gebruikgemaakt van zijn eigen metronetwerk op basis van glasvezel. Omdat de nieuwe PoP zich binnen Interxion MRS1 bevindt, kan deze snel en eenvoudig onderlinge verbindingen bieden tussen de onderzeekabels en het optische 10/100G-netwerk van Colt. De PoP zal in de eerste fase rechtstreeks toegang bieden tot 90 belangrijke Europese datacenters. Gebruikers krijgen daarnaast toegang tot het uitgebreide Colt IQ Network, dat verbindingen biedt met 700 strategische datacenters en ruim 24.500 gebouwen in alle delen van de wereld, evenals een langeafstandsnetwerk dat Europa verbindt met belangrijke knooppunten in Aziatische landen zoals Japan, Hong Kong en Singapore.

Pin It on Pinterest

Share This