Insight neemt Microsoft Licensing activiteiten over van Systemat

21 april 2017

Insight neemt de Microsoft Licensing activiteiten over van Systemat. De overeenkomst stelt Insight enerzijds in staat om haar softwarelicentie-activiteiten verder te laten groeien in Wallonnië en Luxemburg, terwijl ze anderzijds Systemat’s klanten de best mogelijke adviezen en diensten kan bieden met betrekking tot softwarelicentiecontracten.

InsightBehalve de overname van 130 klanten – een mix van bedrijven en overheden, die een jaarlijkse omzet vertegenwoordigen van zo’n € 6 miljoen – zal Insight ook 3 medewerkers van Systemat overnemen die gespecialiseerd zijn in de materie. Eén van hen zal vanuit Luxemburg blijven werken, de 2 andere verhuizen naar het hoofdkantoor van Insight in Brussel (Grimbergen). Met andere woorden: de overname brengt ook meer expertise en ervaring op vlak van licensing naar Insight. Een competentie die moeilijk te vinden is op de arbeidsmarkt.

Continuïteit voor bestaande klanten

Country Manager Marie del Marmol van Insight Belux verzekert de bestaande klanten van de nodige continuïteit: “We verwelkomen onze nieuwe klanten en medewerkers. Deze overname is een win-win voor alle partijen. De gewezen klanten van Systemat zullen een betere dienstverlening krijgen omdat ons bedrijf een expertise ontwikkeld heeft wat softwarelicentie-activiteiten betreft. Ze krijgen daarnaast ook de mogelijkheid om van onze andere diensten gebruik te maken zoals onze Modern Workspace diensten, cloud diensten, etc. De overname betekent ook een mooie opportuniteit om onze business te laten groeien. Insight BeLux vergroot op die manier haar footprint zowel wat omzet betreft als geografisch.”

Systemat is een internationale aanbieder van IT-oplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de begeleiding van ondernemingen bij hun digitale transformatie. De strategie van de Systemat-groep is opgebouwd rond vijf pijlers: Cloud Solutions, Managed Services, Managed Print Solutions, Delegation en Renting. Omdat de volumeverkoop van Microsoft-licenties steeds minder deel uitmaakt van de kernactiviteiten van de groep, werd besloten om deze activiteit af te stoten.

Contractvoorwaarden en contactpersonen blijven gelijk

Dankzij de overeenkomst kan Insight doeltreffender advies geven en zijn oplossingen beter toepassen. De contactpersonen en de contractvoorwaarden voor bestaande klanten blijven ongewijzigd. Daarnaast kunnen zij intekenen op de nieuwe IT-diensten van Insight.

Pin It on Pinterest

Share This