Enterprise-klanten en cloudserviceproviders zorgen voor recordresultaten in eerste kwartaal 2017 voor Veeam

21 april 2017

Veeam Software boekte in het eerste kwartaal van 2017 recordresultaten dankzij een explosieve groei in enterprise- en cloud-omzet. De totaal geboekte omzet in het eerste kwartaal steeg met 33 procent jaar-op-jaar. De omzet in nieuwe enterprise-licenties nam op jaarbasis toe met zeventien procent. De cloudomzet dankzij de Veeam Cloud and Service Providers (VCSP’s) steeg met 59 procent jaar-op-jaar. Met deze dienstverlening zijn grote bedrijven in staat hun bedrijfsvoering te transformeren en 24.7.365-beschikbaarheid te leveren. 

In Nederland realiseerde Veeam dit kwartaal 22 procent groei in boekingen, jaar-op-jaar. Veeam heeft in Nederland in totaal nu 8.280 klanten en 1.400 ProPartners.

“Het is geen geringe prestatie, wanneer een bedrijf met meer dan 600 miljoen dollar aan jaarlijkse boekingen een groei van 33 procent jaar-op-jaar realiseert. Ik ben enorm trots op ons hele team”, zegt Peter McKay, President en COO van Veeam. “Vooruitkijkend verwachten we verdere groei voor de rest van het jaar, die gestimuleerd wordt door nieuwe Veeam-productreleases, gezamenlijke oplossingen met onze Alliances-partners, meer marktaandeel in het enterprise-segment en Veeam-cloudoplossingen.”

“Organisaties overal in de wereld erkennen dat ze 24.7.365-beschibaarheid nodig hebben, die alleen Veeam kan leveren. Wij blijven onze wereldwijde enterprise-salesteams uitbreiden om te voldoen aan de vraag, met name in Noord-Amerika en EMEA”, aldus McKay. “Deze uitbreidingen ondersteunen onze klanten en partners bij strategische transformatie-initiatieven.”

Overige hoogtepunten van het eerste kwartaal van 2017 waren:

  • DRaaS- en BaaS-adoptie: Veeam Cloud Business levert serviceproviders kant-en-klare mogelijkheden voor het bieden van Disaster Recover-as-a-Service (DRaaS) en Backup-as-a-Service (BaaS). Deze activiteit groeide met 59 procent jaar-op-jaar.
  • Groei en momentum in enterprise-segment: Aan het eind van het eerste kwartaal van 2017 was 74 procent van de Fortune 500-bedrijven en 56 procent van de Global 2000-bedrijven klant bij Veeam. De boekingen van enterprise-licenties stegen met zeventien procent op jaarbasis terwijl het aantal enterprise-klanten in dezelfde periode groeide met 22 procent.
  • 242.000 klanten wereldwijd: Veeam kreeg bijna 12.000 nieuwe klanten in het eerste kwartaal van 2017 en bleef zo vasthouden aan het historische, nieuwe klantacquisitiegemiddelde van 4000 per maand.
  • 13,9 miljoen virtual machines (VM’s) worden beschermd met de Veeam Availability-oplossingen. Meer dan een miljoen van deze VM’s worden beschermd via de Veeam Cloud Service Providers (VCSP’s).
  • Partneruitbreiding: Het volledige commitment van Veeam aan het kanaal blijft nieuwe resellers aantrekken. Er zijn nu 47.000 Veeam-ProPartners en 15.000 VCSP’s wereldwijd.
  • Uitbreiding van het managementteam: Jeff Giannetti maakte de stap naar Veeam als Vice President of North American Sales. Hij werkte eerder bij Cleversafe, waar hij de functie van Senior Vice President of Global Sales vervulde. Gianetti werkte eerder meer dan 10 jaar bij NetApp als Vice President of US Commercial Sales.
  • Stevigere allianties: Veeam trad toe tot het Hewlett Packard Enterprise (HPE) Complete Program. Dit programma voegt de oplossingen van Veeam toe aan de prijslijst van HPE, zodat klanten complete oplossingen van HPE en Veeam kunnen afnemen bij HPE en zijn resellers. Zo profiteren klanten van een one-stop shop voor een gevalideerde oplossing. Veeam lanceerde ook een volledig geïntegreerde dataprotectieoplossing voor Cisco HyperFlex. Deze biedt als eerste native snapshot-mogelijkheden voor deze hyper-converged infrastructure-oplossing.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This