Omzet uit cloud infrastructuur stijgt met 9,2%

11 april 2017

De omzet uit infrastructuurproducten (servers, storage en Ethernet switches) voor cloud IT is 2016 gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,2%. De totale omzet wereldwijd komt uit op 32,6 miljard dollar.

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Het onderzoeksbureau meldt dat de omzet in het vierde kwartaal van 2016 met 7,3% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en uitkomt op 9,2 miljard dollar. Cloud IT infrastructuur was in het vierde kwartaal goed voor 37,2% van de totale IT-investeringen in IT (33,4% in Q4 2015).

Private cloud vs public cloud

De winst uit infrastructuur voor de private cloud is met 10,2% het hardst gestegen. De totale winst in dit segment komt uit op 3,8 miljard dollar. De wint uit infrastructuur voor de public cloud is met 5,3% gestegen tot 5,4 miljard dollar. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal is de winst uit traditionele non-cloud IT-infrastructuur gedaald met 9%.

De groei binnen private cloud infrastructuur is het grootste voor Ethernet switches. In totaal leverde deze apparatuur 52,7% meer winst op. Servers staan op de twede plaats van 9,3%, gevolgd door storage met 3,6%. De groei in het public cloud segment werd eveneens geleid door Ethernet switches met 30% jaar-op-jaar groei, gevolgd door servers (2,4%) en storage (-2,1%). Als we kijken naar traditionele IT is de omzet uit storage het hardst gedaald (-10,8%), gevolgd door Ethernet switches (-3,4%) en servers (-9%).

<center><em>Klik op de afbeelding om deze te vergroten</em><center>

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Pin It on Pinterest

Share This