Extreme Networks neemt datacenternetwerkdivisie van Brocade over

31 maart 2017

Extreme Networks neemt de datacenternetwerkdivisie van Brocade over. Extreme betaalt 55 miljoen dollar voor het bedrijfsonderdeel.

Extreme NetworksMet de overname van Brocade’s datacenternetwerkactiviteiten wil Extreme Networks zijn positie in de high-end datacentermarkt verstevigen. Daarnaast wil het bedrijf hiermee sterker inzetten op zijn strategie om software-gedreven netwerkoplossingen te leveren aan grootzakelijke klanten.

Brocade werd in november 2016 overgenomen door Broadcom voor een bedrag van 5,5 miljard dollar, plus een schuld van 400 miljoen dollar. Nu maakt Broadcom dus bekend de divisie van Brocade die zich richt op netwerkinfrastructuur voor datacenters af te stoten en te verkopen aan Extreme Networks. Hiervoor is echter wel noodzakelijk dat eerst de overname van Brocade door Broadcom wordt goedgekeurd. Broadcom verwacht deze overname af te ronden in het derde fiscale kwartaal, dat eindigt op 30 juli 2017.

Pin It on Pinterest

Share This