Akamai Technologies neemt SOASTA over

31 maart 2017

Akamai Technologies neemt het digital performance management bedrijf SOASTA over. Met behulp van de technologie van SOASTA wil Akamai Technologies klanten meer inzicht geven in de impact van hun optimalisatiestrategieën op hun websites en applicaties.

Akamai TechnologiesVeel bedrijven hebben volgens Akamai Technologies moeite de prestaties van websites en applicaties in kaart te brengen. Traditionele application performance management (APM)-oplossingen zijn gericht op het monitoren van de prestaties van de IT-infrastructuur waarop een applicatie draait, maar kijken niet zo zeer naar de gebruikerservaring in de praktijk.

Business impact van optimalisatiestrategieën meten

SOASTA speelt hierop in met een platform voor het meten, testen en analyseren van de prestaties van zowel applicaties als websites. Door SOASTA over te nemen wil Akamai haar klanten nieuwe manieren bieden om de business impact van hun webprestatiestrategieën te meten, optimaliseren en valideren.

De technologie van SOASTA wordt naar verwachting (deels) geïntegreerd in de Web Performance Solutions portfolio van Akamai. Dit moet klanten onder andere in staat stellen te bepalen welke optimalisatiestrategieën de grootste impact hebben op het bedrijfsresultaat, voordat deze daadwerkelijk worden geïmplementeerd. Dit helpt klanten prioriteiten te stellen. Nadat strategieën zijn geïmplementeerd kan met behulp van de technologie van SOASTA worden gevalideerd of deze de verwachte resultaten hebben opgeleverd.

In Q2 afgerond

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2017 afgerond.

Pin It on Pinterest

Share This