Immersed Cooling-startup Asperitas is finalist voor Data Centre Solutions 2017 award

27 maart 2017

Het Nederlandse Asperitas is geselecteerd als finalist voor een internationale Data Centre Solutions 2017 award. De startup maakt kans op een award in de categorie Data Centre Facilities Innovation of the Year.

Asperitas lanceerde eerder deze maand op Data Centre World in Londen zijn Immersed Computing-oplossing. Deze oplossing maakt het mogelijk servers met vloeistof te koelen. De Asperitas AIC24 vormt de kern van Immersed Computing. Deze gesloten module is het eerste vloeistofgekoelde systeem wat gebruik maakt van natuurlijke convectie. De AIC24 is een plug en play module waarin de ondersteunende infrastructuur zoveel mogelijk is geïntegreerd. Asperitas stelt dat de module de energie footprint van IT en infrastructuur met minimaal 50% kan minimaliseren, terwijl tegelijkertijd de IT-efficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Video

In de onderstaande video wordt de werking van deze oplossing uitgelegd.

Andere finalisten in de categorie Data Centre Facilities Innovation of the Year zijn:

  • Huawei Technologies Co., Ltd.
  • Schneider Electric
  • Green Mountain
  • DigiPlex
  • LAMDA HELLIX DATA CENTERS
  • Sudlows Tyco Fire Protection Products
  • Telehouse International Corporation (United Kingdom)
  • StarLine Track Busway

Stemmen voor de Data Centre Solutions 2017 award is tot 27 april 2017 hier mogelijk.

Pin It on Pinterest

Share This