Teradata introduceert open source Kylo-platform voor het snel ontwikkelen van data lakes

16 maart 2017

Teradata introduceert Kylo, een open source softwareplatform voor het beheren van data lakes. Dit is een belangrijke bijdrage aan de open source-gemeenschap, waardoor bedrijven op een veel efficiëntere manier data lakes kunnen creëren.

De oplossing is ontwikkeld op basis van de nieuwste open source-technologie, waaronder Apache Hadoop, Apache Spark en Apache NiFi. Kylo is een door Teradata gesponsord open source-project dat onder de Apache 2.0-licentie wordt aangeboden. Kylo is ontstaan uit code, ontleend aan succesvolle data lake-implementaties, geleid door Think Big Analytics. Dit Teradata-bedrijf zal ook diensten en ondersteuning voor Kylo gaan leveren.

Teradata heeft veel ervaring met het creëren van zakelijke waarde uit data lakes. Door de beschikbaarheid van Kylo​​, kunnen organisaties nu de meest voorkomende uitdagingen aan, waar zij tegenaan lopen bij hun data lake-implementaties. Een voorbeeld is dat het bouwen van data lakes te lang duurt. Tijdens de gemiddelde bouwcyclus van zes tot twaalf maanden ontdekken gebruikers bij snel evoluerende bedrijven vaak dat hun gebruiksscenario’s gaandeweg achterhaald en minder relevant raken. Ook kunnen de implementatiekosten al snel oplopen, ondanks de lagere kosten van de software. Tot slot, kan een data lake, als het eenmaal is gemaakt, soms niet genoeg gebruikers aantrekken, omdat zij het moeilijk vinden de data te verkennen. Zo wordt uiteindelijk weinig waarde gecreëerd.

Kylo is afgeleid en ontwikkeld op basis van data lake implementaties uit verschillende branches, en kan eenvoudig helpen bij het oplossen van deze problemen. Het is namelijk makkelijk te integreren en vereenvoudigt pipeline-ontwikkeling en gangbare data managementtaken. Dit resulteert in een snellere time-to-value, een grotere gebruikersacceptatie en hogere productiviteit van ontwikkelaars. Met Kylo ​​is geen programmeerkennis nodig, en de intuïtieve gebruikersinterface voor self-service datacollectie en -voorbereiding versnelt het ontwikkelproces. Kylo maakt verder gebruik van herbruikbare templates om de productiviteit te verhogen.

“Veel organisaties vinden het implementeren van big data-oplossingen op de Hadoop-stack een ingewikkelde zaak. Big data technologieën zijn sterk gericht op software engineering, ontwikkelaars en systeembeheerders,” zegt Nik Rouda, senior analist bij de Enterprise Strategy Group (ESG). “Uit ons onderzoek blijkt dat 28 procent van de organisaties nog steeds moeite heeft om personeel te vinden met voldoende BI- en analytics-talent, en nog veel minder voor big data- en open source-oplossingen. Van de ondervraagden zegt 77 procent dat nieuwe big data-initiatieven tussen de zeven maanden en drie jaar duren voordat ze significante zakelijke waarde opleveren. Dit hoeft niet zo te zijn. Ik prijs Teradata voor het open sourcen van Kylo – een innovatieve en belangrijke bijdrage.”

Door de uitgebreide ervaring uit meer dan 150 data lake-projecten helpt Kylo organisaties om de meest voorkomende uitdagingen te adresseren die zij tegenkomen bij hun data lake-implementaties, zoals:

  • Tekort aan ervaren software-engineers en -beheerders.
  • Het leren en implementeren van best practices rond data lake governance.
  • Data lake adopties verder brengen dan enkel bij ingenieurs.

Na het overwinnen van deze uitdagingen, kunnen nuttige zakelijke resultaten gerealiseerd worden. Teradata heeft al veel organisaties geholpen om met data lakes geld te besparen en er nieuwe inkomstenstromen uit te generen, waaronder:

  • Een fabrikant van halfgeleiders verhoogde de kwalitatieve opbrengst van wafers; verminderde verspilling, bespaarde tijd, en voegde daarmee maar waarde toe aan de organisatie.
  •  Een fabrikant van industriële apparatuur realiseerde nieuwe service-modellen, service-level agreements, interventieprocessen en, met name, nieuwe inkomstenstromen.
  • Een wereldberoemd ziekenhuis verminderde de voorbereidingstijden voor patiënten, waardoor artsen meer patiënten kunnen behandelen.

“Kylo is een spannend debuut voor open source data lake-beheer, en demonstreert perfect de visie van Teradata rondom big data, analytics en open source software,” zegt Oliver Ratzesberger, Executive Vice President en Chief Product Officer van Teradata. “Teradata heeft veel ervaring in het ontwikkelen van diverse open source-projecten, waaronder Presto en Covalent. We weten hoe commerciële en open source zouden moeten samenwerken. Daarom hebben we het beste van beide werelden bij elkaar gebracht, en introduceren we deze nieuwe benaderingen van open source software als onderdeel van onze customer-choice-strategie. Hiermee wordt het commerciële en open source landschap voor iedereen verbeterd.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This