Arista introduceert containerized EOS

15 maart 2017

Arista Networks introduceert het containerized EOS als alternatief model voor de aanschaf en implementatie van Arista’s EOS door cloud-, enterprise- en serviceproviders. Dit nieuwe ‘containerized EOS’ (cEOS) benut het industriestandaard container DevOps-model, waardoor Arista de architectuurkeuzes voor klanten onafhankelijk maakt van de eigen hardware.

Arista’s cEOS is een containerversie van de EOS-software en agents, voor het implementeren in cloudinfrastructuren en EOS-ondersteuning op zowel virtuele machines en containers, als de ASIC’s van derden. Deze flexibele implementatiemogelijkheid biedt operators van cloudnetwerken de kans een uniforme workflow te creëren voor het ontwikkelen, testen en implementeren van services. Het maakt de implementatie mogelijk van een uniform netwerk operating system voor zowel de productie- als ontwikkelplatformen, gebaseerd op dezelfde consistente EOS-functionaliteit.

Arista EOS-uitbreiding voor DevOps

Arista maakt de DevOps-methodiek toegankelijk voor microservice-architecturen en containerisatie, ter ondersteuning van workloads, workflows, complexe ontwikkelingen en grootschalige implementatievalidaties. cEOS functioneert op dezelfde wijze als andere containers, waardoor klanten andere applicaties op hetzelfde platform zoals automatisering- en monitoringtools kunnen draaien. Verder voorziet cEOS in een lichte versie van de EOS-architectuur voor gebruik bij netwerkmodellering, ontwikkeling en validatie in de cloud.

cEOS biedt de volgende ondersteuning voor het container ecosysteem:

  • EOS draait binnen een container op verschillende type hardware en cloud operating platform
  • EOS ondersteunt meerdere tegelijkertijd draaiende applicaties als VM, native Linux apps of als een container
  • EOS ondersteunt geautomatiseerde discovery en provisioning van services voor container workloads die binnen EOS draaien, of in externe containers via Container Tracer

EOS disaggregatie met een white box ecosysteem

Arista klanten kunnen het cEOS gebruiken in combinatie met industriestandaard white box hardware en een breed assortiment aan tools en applicaties van het container ecosysteem. Het is de eerste EOS-versie die switch- en servermerkonafhankelijk is, waarmee Arista haar eco partnernetwerk aanzienlijk verbreedt. Arista’s EOS speciaal ontwikkelde netwerk operating software wordt gebruikt in grote datacenters en cloudnetwerken. EOS is gebaseerd op een flexibel schaalbare state-driven NetDB-architectuur, CloudVision automatisering- en analysefuncties en de cloud workflows, workloads en workstreams voor alle netwerkoperaties.

“Het verheugt ons dat Arista het containerized EOS levert voor gebruik met SONiC (software voor open cloud networking), omdat ze daarmee onze ontwikkelingen voor open networking steunen”, zegt Yousef Khalidi, Corporate Vice President van Azure Networking. “Dankzij onze samenwerking met Arista en anderen in de markt bouwen we samen een waardevoller ecosysteem van open source netwerkoplossingen in de cloud.”

Flexibele open architecturen

“Als onze klanten transformeren naar software-defined datacenters hebben ze behoefte aan flexibele open architecturen die voldoen aan de industriestandaarden”, zegt Dom Wilde, VP en GM Data Center Networking BU bij de Data Center Infrastructure Group van Hewlett Packard Enterprise. “De containerisatie van het Arista cEOS biedt onze HPE Altoline-klanten een interessante groeioptie voor migratie naar open netwerkarchitecturen.”

“Als marktleider in switch-op-chip platformen zijn wij blij met deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van containerized netwerk operating systemen”, zegt Ram Velaga, Senior Vice President & General Manager, Switch Products Division van Broadcom. “Wij geloven dat de samenvloeiing van container workflows, DevOps en open networking leidt tot een bredere adoptie van onze netwerkproducten.”

cEOS van Arista Networks

cEOS van Arista Networks

Pin It on Pinterest

Share This