Qualys voegt zich bij IBM Security App Exchange-community

13 maart 2017

Qualys voegt een nieuwe app toe aan IBM’s QRadar Security Intelligence Platform. Hiermee kunnen klanten hun netwerk en vulnerabilities realtime inzichtelijk maken. De nieuwe Qualys-app voor QRadar helpt teams doorlopend vulnerability- en risico-informatie te genereren vanuit een data-analytics-perspectief.

De nieuwe applicatie is gratis beschikbaar voor de securitycommunity via de IBM Security App Exchange, een marktplaats waar ontwikkelaars uit de complete branche applicaties op basis van IBM Security-technologieën kunnen delen. Nu dreigingen zich sneller dan ooit ontwikkelen, zijn organisaties geholpen met het gezamenlijk creëren binnen de securitycommunity. Hierdoor kunnen organisaties zich sneller aanpassen en innovaties versnellen in de strijd tegen cybercriminaliteit.

Organisaties die internationale IT-omgevingen beveiligen in het snel veranderende bedreigingslandschap, hebben doorlopend inzicht nodig in risicodata. De nieuwe Qualys-app voor QRadar is ontworpen om securityteams te helpen bepalen waar en wanneer hun organisaties gevoelig zijn voor aanvallen, en plaatst realtime trending data en visualiseringen over de belangrijkste vulnerabilities in één krachtig dashboard.

Door de Qualys-API te benutten, kunnen app-gebruikers IT-assets en data over vulnerabilities automatisch importeren van het Qualys Cloud Platform naar QRadar. Dat zorgt voor beter inzicht en een betere correlatie met security-incidenten. Al deze data is in te zien als aanpasbare visualiseringswidgets. Deze maken gebruik van de QRadar-widget-engine om de ernst en het verloop van vulnerabilities in een grafiek weer te geven. Ook kan er binnen de QRadar-app gezocht worden op nieuwste assets en vulnerability-data. De API blijft QRadar automatisch updaten met nieuwe data, zodat gebruikers één enkel overzicht hebben van de meest kwetsbare plekken en andere trends in hun elastic cloud, endpoints of internationale on-premise middelen.

“Voor zowel internationale organisaties als voor degenen die ze willen aanvallen, is cloud computing dedriver voor digitale transformatie”, zegt Sumed Thakar, Chief Product Officer van Qualys, Inc. “Dankzij deze integratie met IBM QRadar krijgen onze gezamenlijke klanten beter inzicht en een betere analytics-tool waarmee ze de belangrijkste bedreigingen kunnen ontdekken en hier actie op kunnen ondernemen.”

De Qualys QRadar-API is gebaseerd op het Qualys Cloud Platform en ontworpen om klanten inzicht te geven in de belangrijkste kenmerken van vulnerabilities, zoals de verspreiding ervan, welke kwetsbare plekken trending zijn, de top 10 van grootste vulnerabilities en meer. Het Qualys-app-dashboard bevat ook historische grafieken en gebruikers kunnen alerts instellen voor niveaus en pieken van vulnerabilities. In de toekomst worden de functies van de app verder uitgebreid, onder andere met kant-en-klare widgets voor QRadar-dashboards en de mogelijkheid om zoekopdrachten direct binnen de app uit te voeren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This