Colt breidt SDN-gebaseerde Dedicated Cloud Acces (DCA) On Demand portfolio uit

10 maart 2017

Colt Technology services heeft het SDN-gebaseerde Dedicated Cloud Acces (DCA) On Demand portfolio uitgebreid met intelligente, veilige en betrouwbare private connectiviteit naar de Amazon Web Services cloud. Het is na Microsoft Azure de tweede grote clouddienstverlener die beschikbaar wordt op het Colt On Demand-platform. Aan de verdere uitbreiding naar andere belangrijke clouddienstverleners wordt gewerkt. Hiermee verzekert Colt bedrijven van een consistente ervaring over meerdere cloud-platformen.

Colt’s DCA-dienst geeft bedrijven een snellere, betrouwbare cloud-netwerkverbinding in vergelijking met publiek internet. Met DCA On Demand kunnen klanten gebruik maken van het Colt IQ Netwerk om nieuwe verbindingen naar de AWS cloud realtime aan te vragen. Hierbij omzeilen ze traditionele telecom-leveringsprocessen, die dagen of weken in beslag kunnen nemen.

Klanten kunnen kiezen tussen twee AWS Direct Connect-diensten vanuit het DCA-platform. De Hosted Connection-dienst laat klanten AWS Virtual Private Clouds per connectie benaderen. Met de Dedicated Port optie, beschikbaar in het tweede kwartaal van 2017, hebben klanten met een enkele verbinding toegang tot meerdere Virtual Private Clouds.

De uitbreiding van Colt’s IQ netwerkportfolio volgt op de recente lancering van de AWS London Regio, waarmee klanten in het VK data binnen de landsgrenzen kunnen opslaan. Het is, na Ierland en Duitsland, de derde AWS Regio in Europa.

Colt heeft tien AWS Direct Connect points of presence (PoPs) in Europa met connectiviteit naar alle drie AWS Regio’s.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This