HPE neemt flash storage-specialist Nimble Storage over

8 maart 2017

Hewlett-Packard Enterprise (HPE) neemt Nimble Storage over. HPE betaalt 1,09 miljard dollar voor de Amerikaanse specialist in flash storage.

Hewlett Packard EnterpriseHet is de tweede keer in korte tijd dat HPE een flash storage specialist overneemt. Eerder deze maand maakte het bedrijf al bekend SimpliVity in te lijfen, een concurrent van Nimble Storage. Met de overname van Nimble Storage zegt HPE zijn positie in hybride IT te willen versterken.

Snelgroeiende markt

Flash storage is een snelgroeiende markt en een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse hybride IT-omgeving. De totale flash markt was volgens de IDC Disk Forecast uit December 2016 naar schatting 15 miljard dollar waard in 2016, wat naar verwachting toeneemt tot 20 miljard dollar in 2020. Dit komt neer op een jaarlijks samengesteld groeipercentage van bijna 17%.

HPE stelt dat Nimble’s producten voor het instap- tot middensegment HPE’s schaalbare midrange tot high-end 3PAR oplossingen en de MSA-producten goed aanvullen. Door de overname kan HPE een volledige reeks flash storage oplossingen leveren aan klanten in ieder segment.

InfoSight platform

Daarnaast kondigt HPE aan Nimble’s InfoSight storage management en predictive analytics platform te zullen integreren in zijn storage portfolio. Dit moet een sterkere en vereenvoudigde supportervaring opleveren voor klanten van het bedrijf. HPE stelt dat InfoSight bijvoorbeeld automatisch 90% van alle problemen met de infrastructuur van een klant detecteert en ruim 85% automatisch kan oplossen. Het IT-team van de klant is hierdoor fors minder tijd kwijt aan supportactiviteiten.

Nimble Storage is in 2007 opgericht en heeft wereldwijd ongeveer 1.300 medewerkers. Het bedrijf realiseerde in zijn meest recente fiscale jaar een omzet van 402 miljoen dollar, wat 25% meer is dan in het fiscale jaar 2014.

Pin It on Pinterest

Share This