Gevers kiest Quant ICT om Alcatel-Lucent Enterprise Unified Communications via de cloud te leveren

8 maart 2017

Gevers past op zeven locaties in België, Frankrijk en Zwitserland een Alcatel-Lucent Enterprise Unified Communication & Collaboration (UC&C) cloudoplossing toe. De innovatieve Alcatel-Lucent OpenTouch Enterprise Cloud (OTEC) verbindt werknemers en biedt meer efficiëntie en grotere productiviteit zonder voorafgaande kapitaalinvesteringen. De oplossing werkt namelijk op basis van een abonnement per gebruiker, zodat kosten rechtstreeks aan operationele behoeften worden gekoppeld.

Gevers moest op al zijn kantoorlocaties meerdere systemen vervangen met één flexibel communicatiesysteem waarin het hele Europese bedrijf zou kunnen worden opgenomen. Vastgesteld werd dat de cloudoplossing op abonnementsbasis het beste model was om een allesomvattende UC&C-oplossing te leveren met een homogene gebruikerservaring voor alle werknemers en lagere totale eigendomskosten. Bovendien betaalt Gevers niet langer kosten voor interne gesprekken, zelfs tussen internationale kantoren, doordat het bedrijf geheel op VoIP is overgestapt.

De OTEC-oplossing, die afhankelijk van de vraag kan worden uitgebreid en gereduceerd, werd geïmplementeerd door Alcatel-Lucent Enterprise zakenpartner Quant ICT en wordt gehost en beheerd vanuit het beveiligde datacentrum in de regio Brussel. Met een minimale infrastructurele voetafdruk verliep de implementatie van de cloudoplossing aanzienlijk sneller dan voor een intern systeem. OpenTouch Enterprice Cloud helpt de toepassing van technologie te versnellen, en werknemers kunnen via elk apparaat gemakkelijk worden aangesloten en rijke informatie op contextbasis uitwisselen zonder dat de veiligheid of kwaliteit in gevaar wordt gebracht.

Laurent Petit, ICT Manager, Gevers: “Wij begrepen dat wij met een update van onze communicatiecapaciteit een betrouwbare service aan onze internationale klanten konden blijven leveren, en tevens in staat zouden zijn een homogene gebruikerservaring te bieden en de mate van samenwerking van werknemers binnen de organisatie te verbeteren. Met de nieuwe OTEC-oplossing kunnen we dit doen en onze communicatie naar de cloud verschuiven als onderdeel van een doorlopende strategie om de druk op IT en de interne infrastructuur te verlichten. De flexibiliteit om de oplossing te kunnen uitbreiden en reduceren om aan onze operationele behoefte te voldoen, was een doorslaggevende factor bij het kiezen van het nieuwe systeem.”

Gert De Haes, Sales Manager, Quant ICT: “Dit project is een geweldig voorbeeld van de manier waarop beheerde clouddiensten voor vele bedrijven de problemen van digitale transformatie overwinnen. Flexibele vergunningsopties blijken populair omdat zij kunnen worden afgestemd op specifieke operationele strategieën, terwijl beveiligde, beheerde diensten de IT-druk verlagen bij de eindgebruikers die zich daardoor op hun kernactiviteiten kunnen richten. Behalve 150 nieuwe bureautelefoons hoefde geen interne hardware te worden geïnstalleerd, wat een snelle en soepele implementatie met zich meebracht.”

Xavier Dupuis, Channel Sales Manager, ALE: “Met dit nieuwe systeem heeft Gevers een volledige revisie van onze communicatie ingevoerd met minimale verstoring. De combinatie van onze technologie, onze cloudmodellen en de ervaring van onze partner betekent dat we aan de behoeften voldoen van bedrijven die functierijke, flexibele communicatie nodig hebben via een service op abonnementsbasis die gemakkelijk te budgetteren is en waarmee eersteklas zakelijke waarde wordt geleverd.”

Pin It on Pinterest

Share This