Colt investeert 500 miljoen euro in netwerkservices

17 februari 2017

Colt Technology Services maakt zich in het 25e jaar van zijn bestaan op voor een verdere expansie in de netwerkmarkt. De aanbieder van high-capacity netwerken is voornemens om in 2017 ruim 200 miljoen euro te investeren in zijn netwerkactiviteiten in het kader van een strategisch investeringsplan voor de komende drie jaar. Gedurende deze periode zullen de investeringen oplopen tot ruim 500 miljoen euro. De focus hierbij ligt op de ontwikkeling van het netwerk en proactieve optimalisatie van de klantervaring. Hiermee is Colt klaar voor de groeiende vraag naar bandbreedte die ontstaat doordat bedrijven hun digitale infrastructuur moderniseren om concurrerend te blijven. 

Colt is voornemens om het Colt IQ Network verder uit te breiden. Dit netwerk omspant momenteel 24.500 gebouwen en 700 datacenters en biedt ondersteuning voor veeleisende multinationals die behoefte hebben aan lokale ondersteuning. De voor 2017 geplande netwerkinvesteringen zullen resulteren in een verdrievoudiging van het aantal locaties binnen het Colt IQ Network dat in staat is om 100G Ethernet- en IP-connectiviteit te bieden. Elke locatie zal bovendien optische diensten met een capaciteit tot 9,6 Tbps kunnen bieden. De uitbreiding naar grofweg drie keer zoveel netwerklocaties tegen juni 2017 zal bijdragen aan verbindingen met hoge bandbreedte met private en publieke clouds. Colt zal daarnaast zijn metronetwerken in Singapore en Hong Kong moderniseren, zodat het zijn eigen metronetwerken op basis van glasvezel kan aanbieden in belangrijke steden in Azië en Europa.

De kapitaalinjectie is een reactie op de snelgroeiende vraag naar bandbreedte onder multinationals, en met name organisaties die actief zijn in digitale, data-intensieve markten. De investering beperkt zich echter niet tot het netwerk. Ter ondersteuning van de uitbreiding van de capaciteit en reikwijdte van het netwerk stelde Colt al een nieuwe chief commercial officer aan in de persoon van Tom Regent. Verder zal het ettelijke honderden nieuwe medewerkers in dienst nemen om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van klanten in 2017 en de daaropvolgende jaren.

Carl Grivner, de CEO van Colt: “We hoeven ons in tegenstelling tot veel van onze branchegenoten gelukkig niet te laten afleiden door zaken als Wi-Fi-, consumenten en content. Daarmee kunnen we onze focus richten op de ontwikkeling van een intelligent netwerk dat tegemoet komt aan de behoeften van veeleisende moderne ondernemingen. Naar onze mening zouden onze klanten, en ook die van onze concurrenten, hogere eisen aan de netwerkbranche moeten stellen. We zijn er klaar voor om deze uitdaging aan te gaan en hebben er het volste vertrouwen in dat we voor de gewenste resultaten kunnen zorgen.”

Colt blijft zijn klanten centraal stellen bij alles wat het doet en is van mening dat de klantervaring in de netwerksector achter is gebleven. Het bedrijf daagt de status quo uit met de introductie van zijn On Demand netwerkservices. Verder herziet het zijn processen en systemen op intelligente wijze om de levertijden terug te dringen van weken tot dagen en klanten de regie in handen te geven. Als blijk van het succes van deze aanpak behaalde Colt in 2016 een NPS (net promoter score) van 35. Daarmee verwierf het de status van ‘Best in Class Telco’ op basis van de EU B2B Benchmark van NPS. Colt verwelkomde alleen al in 2016 maar liefst 1.700 nieuwe klanten wereldwijd. De operator is van plan om zijn prestaties op het gebied van de klantenervaring ook af te gaan zetten tegen benchmarks voor andere sectoren om optimaal te kunnen anticiperen op de vraag van klanten.

Grivner sluit af: “Bijna 25 jaar geleden gingen wij van start als disruptieve nieuwe marktspeler. Onze doelstelling voor 2017 is om onze status als marktuitdager kracht bij te zetten als operator met een lokale aanwezigheid die op wereldwijde schaal flexibele ondersteuning kan bieden voor digitale transformatie. 2016 was een topjaar voor Colt. Onze strategie voor het vereenvoudigen van onze bedrijfsactiviteiten en het opvoeren van de investeringen in ons netwerk en personeel heeft ons afgelopen jaar in staat gesteld om een nieuwe norm te zetten op het gebied van klantgerichtheid.”

Pin It on Pinterest

Share This