Cloudian biedt met HyperStore 4000 hoge opslagdichtheid

17 februari 2017

Cloudian introduceert de HyperStore 4000-appliance. Dit platform met een hoge opslagdichtheid biedt een oplossing voor de explosieve gegevensgroei en beperkte ruimte in datacenters. De HyperStore 4000 combineert de opslagprestaties van een appliance voor gebruik op locatie met even lage kosten als oplossingen voor gegevensopslag in de cloud.

De HyperStore 4000 is ontwikkeld voor organisaties in data-intensieve markten zoals de biowetenschappelijke sector, gezondheidszorg en entertainmentsector. In deze branches verdubbelt de benodigde opslagcapaciteit elk jaar. Moderne datacenters worden daarmee tot het uiterst belast. Deze omgevingen vragen om enorme objectgebaseerde opslagcapaciteit die onbeperkte schaalbaarheid biedt voor onder meer mediabestanden, onderzoeksdata, back-ups en archiefgegevens. De HyperStore 4000 zorgt voor het beheer van de opslag van deze omvangrijke ongestructureerde datasets voor circa een halve cent per GB per maand. Dergelijke lage kosten waren normaliter alleen mogelijk voor opslag in de cloud.

“Datacenters zijn reeds tot de nok gevuld met storage-apparatuur, maar moeten tegelijkertijd ruimte bieden voor een jaarlijkse groei van ongestructureerde data met 50 procent”, aldus Michael Tso, de CEO van Cloudian. “De HyperStore 4000 van Cloudian is speciaal ontwikkeld om een oplossing te bieden voor problemen rond het ruimteverbruik en de opslagkosten in moderne datacenters. Hiertoe combineert de applicatie een ongekende opslagdichtheid en tarieven die op prijsniveau kunnen wedijveren met die van cloud-oplossingen.”

Met een opslagcapaciteit van 700 TB in een 7 inch hoge 4U-behuizing reduceert de HyperStore 4000 de opslagkosten met 40 procent ten opzichte van eerdere oplossingen van Cloudian. De beschikbaarheid van de opgeslagen gegevens wordt geoptimaliseerd door zijn veerkrachtige architectuur, die op twee afzonderlijke nodes per chassis is gebaseerd. Dit resulteert in een beschikbaarheidsniveau van 99,999999 procent voor een cluster van drie appliances. De HyperStore 4000 is daarnaast voorzien van ingebouwde functionaliteit voor tiering in hybride clouds. Organisaties kunnen zo hun opslagmodel optimaliseren met een combinatie van Cloudian-opslag op locatie en opslag in de publieke cloud.

“In de wereld van het genoomonderzoek is sprake van een explosieve groei van de gegevensvolumes. De hoeveelheid opeenvolgende data die normaliter voor één genoom wordt opgeslagen, ligt 30 keer hoger dan de data voor het genoom zelf. Dit stelt zakelijke klanten en beheerders van datacenters voor forse problemen”, zegt Chris Orlando, de medeoprichter en CSMO van ScaleMatrix. “Organisaties in de biowetenschappelijke sector en gezondheidszorg hebben behoefte aan een oplossing waarmee ze meer data kunnen opslaan in de bestaande ruimte en die ervoor zorgt dat informatie optimaal beschikbaar en toegankelijk is voor het vinden van antwoorden op nieuwe onderzoeksvragen. De HyperStore 4000 is gebaseerd op een revolutionair datacenterontwerp dat de kosten van onze opslagdiensten terugdringt.”

De HyperStore 4000 vertegenwoordigt een kostenefficiënt en flexibel alternatief voor ICT-managers die behoefte hebben aan opslag op petabyte-schaal met de prestaties en vindbaarheid van data die kenmerkend zijn voor een storage-appliance voor gebruik op locatie. Het product biedt daarnaast optimale compatibiliteit met S3 API’s voor plug-and-play interoperabiliteit met S3-toepassingen.

“Tegen ongeveer een halve cent per GB per maand biedt Cloudian nu opslag op locatie tegen lagere kosten dan we normaliter voor opslag in de cloud betalen”, zegt Arthur Olshansky, CTO bij Federal Hill Solutions. “En met ingebouwde tiering-functionaliteit voor hybride clouds kunnen onze klanten hun opslagmodel naar believen optimaliseren. Hiertoe kunnen ze gebruikmaken van Cloudian-opslag op locatie en opslag in de publieke cloud, op de manier die het beste aansluit op hun operationele behoeften.”

De Cloudian HyperStore 4000 biedt ondersteuning voor toepassingen als databescherming, media en entertainment, videobewaking, onderzoek en data-archivering. Deze horizontaal schaalbare appliance vormt een aanvulling op volledig op flash gebaseerde arrays en hypergeconvergeerde storage-infrastructuuroplossingen die zijn ontwikkeld met het oog op de 20 procent van alle data die een prestatiegevoelig karakter heeft.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This