Schneider Electric wil datacenters slimmer maken met EcoStruxure

8 februari 2017

Met de lancering van zijn nieuwe EcoStruxure architectuur en platform helpt Schneider Electric beheerders datacenters slimmer te maken. EcoStruxure helpt zowel de efficiëntie als duurzaamheid van datacenters te vergroten en maximaal profijt te halen uit operationele data.

EcoStruxure is een open, schaalbaar en interoperabel platform en architectuur die drie kernlagen van Schneider Electric’s technologiestack verbindt:

  • De eerste laag is gericht op de ontwikkeling van verbonden producten met embedded intelligentie, waaronder sensoren.
  • De tweede laag geeft organisaties de mogelijkheid de bedrijfsvoering zowel on-premise als vanuit de cloud te beheren. Het gaat hierbij om beheerplatformen die onder andere toegang op afstand mogelijk maken en geavanceerde mogelijkheden bieden voor automatisering.
  • De derde laag bestaat uit de R&D activiteiten en productontwikkeling van Schneider Electric op kritieke gebieden van software, analytics en services. Dit gecombineerd met de integratie van apps, analytics en services van de recent door Schneider Electric overgenomen bedrijven Invensys, Telvent en Summit Energy.

Efficiëntie, duurzaamheid en prestaties verbeteren

EcoStruxure stelt datacenterbeheerders in staat schaalbare en geconvergeerde IT- en IoT-oplossingen te ontwikkelen die innovaties mogelijk maken. Door op basis van connectiviteit en data zowel beheermogelijkheden als actiegedreven inzichten te creëren en dit te combineren met analytics, stelt Schneider Electric datacenterbeheerders in staat de operationele efficiëntie, duurzaamheid, prestaties van hun datacenter te verbeteren.

Met het EcoStruxure platform levert Schneider Electric een Internet of Things-gebaseerde technologie backbone gericht op:

  • embedded connectiviteit en intelligentie die smart sensing, embedded computing, IP networking en edge analytics mogelijk maakt
  • een fundering voor slimme vormen van bedrijfsvoering die als bouwblokken kunnen dienen voor beheer, management, automatisering en optimalisering
  • een infrastructuur voor cloud diensten waarmee cloud gebaseerde apps, analytics, diensten, beheerfunctionaliteiten en monitoring kunnen worden uitgerold.

Interview met Kevin Brown

Kevin Brown, CTO van Schneider Electric, geeft in een interview met Data Economy’s João Marques Lima meer uitleg over EcoStruxure.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This