Pure Storage lanceert FlashBlade

8 februari 2017

Het Pure Storage FlashBlade opslagsysteem in configuraties van 8,8 en 52 terabyte is vanaf nu verkrijgbaar. Dit is het tweede product van het bedrijf ontwikkeld voor high-performance datamining van ongestructureerde workloads. FlashBlade wordt geleverd met de Elasticity scale-out software voor het benutten van de schaalbaarheid en het beheer.

De aanhoudende digitalisering van de economie zorgt ervoor dat data steeds centraler komen te staan. Dit zorgt voor steeds meer data-intensieve storage-workloads. FlashBlade is een nieuw soort opslagplatform dat ontwikkeld is om eenvoudig razendsnel enorme hoeveelheden data te analyseren, zonder dat complexe en dure oplossingen nodig zijn. Toepassingsgebieden zijn onder andere genetisch onderzoek, big data, wetenschap, sport, gaming, media en entertainment. Bètaversies van FlashBlade worden sinds juli vorig jaar in productieomgevingen gebruikt en hebben indruk gemaakt. Organisaties uit verschillende sectoren geven aan dat hun businessmodellen, productontwikkeling en verkoop sterk veranderd zijn door de veel snellere manier waarop grote hoeveelheden data kunnen worden doorzocht.

Big + fast

Bedrijven en organisaties verleggen hun werkmethoden steeds meer van de traditionele analyse van historische gegevens (big data) naar real-time analyses (‘big + fast’). Moderne analysemethoden in combinatie met schaalbare en zeer snelle opslagsystemen versnellen innovatie en zorgen voor een beter real-time contact met klanten en potentiële klanten.

“Met FlashBlade lost Pure z’n belofte in: klanten in uiteenlopende sectoren helpen voordeel uit hun data te halen,” zegt Theo van Teylingen, Regional Director Benelux van Pure Storage. “FlashBlade is niet alleen geoptimaliseerd voor de snel groeiende hoeveelheden ongestructureerde data, maar verbetert ook radicaal de manier waarop organisaties hun data kunnen gebruiken voor innovatie. Tijdens het bètaprogramma hebben we gezien hoe FlashBlade de werkwijze van ingenieurs en analisten binnen bedrijven kan veranderen en hoe wetenschappelijk onderzoek hiervan kan profiteren.”

Met FlashBlade kunnen laboratoria en researchinstellingen op het gebied van genetisch onderzoek nu veel sneller en nauwkeuriger data analyseren om de DNA-sequentie te bepalen. Hierdoor is het mogelijk om correlaties tussen data veel beter te analyseren en te visualiseren. Op basis van deze research kunnen medici hun klinische diagnose in real-time bijstellen en de behandeling afstemmen op de persoonlijke genetische kenmerken van de patiënt.

Van sporter tot gamer

Het gebruik van geavanceerde analysemethoden is voor steeds meer topsporters een essentieel onderdeel van het trainingstraject. Het gebruik van analyses in combinatie met geavanceerde statistieken is een van de belangrijkste trends. FlashBlade past hier uitstekend bij. Het is eenvoudig te beheren en ondergebracht in een compacte 4U-behuizing, waardoor teams dit analysegereedschap gemakkelijk naar wedstrijden mee kunnen nemen.

Het Formule 1-team van Mercedes-AMG Petronas Motorsport is een van de teams die z’n opslag-arrays bij elke race in de pits opstelt. Deze arrays vormen een compact en mobiel datacenter waarmee de real-time gegevens van de bijna 250 sensors in elke raceauto worden geanalyseerd.

Ook in de wereld van games kunnen zeer snelle storage-arrays een rol spelen. Vandaag de dag zorgen de hyperrealistische werelden samen met de gegevens van bewegingssensoren ervoor dat het ontwerpen van games ingrijpend veranderd is. Daar komt nog eens bij dat moderne games met enorm veel spelers tegelijkertijd over internet gespeeld worden. Ook hier kan FlashBlade een grote rol spelen door de gigantische datastromen bliksemsnel te verwerken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This