‘Europese datacentermarkt loopt achter op VS en delen van Azië’

7 februari 2017

De Europese datacentermarkt is relatief onderontwikkeld. Vooral in vergelijking met de Verenigde Staten en delen van Azië heeft Europa op het gebied van datacenters een achterstand opgelopen.

Dit stelt althans Steve Wallege, algemeen directeur van BroadGroup Consulting. Wallege deed deze uitspraak tijdens de tiende editie van het Finance and Investment Forum in de Britse hoofdstad Londen, meldt Data Economy. “De Europese markt is vandaag de dag aantrekkelijk dankzij de onderontwikkeldheid van de markt in vergelijking met de VS en delen van Azië. Dit is vooral te denken aan economische zorgen, een gebrek aan financiering en planning, en de beschikbaarheid van energie”, aldus Wallege.

Veel verouderde datacenters

De algemeen directeur van BroadGroup Consulting ziet hierin kansen voor datacenterbouwers. Wallege wijst op de relatief hoge leeftijd van veel bestaande datacenters. Zo stammen sommige Europese colocatiedatacenters nog uit eind jaren ’90.

Ook merkt Wallege op dat Europese bedrijven relatief weinig outsourcen. 75% van de datacenterruimte in Europa zou nog steeds gevestigd zijn binnen de muren van bedrijven. Wel ziet Wallege de markt in toenemende mate opgeschud worden door grote cloud spelers zoals Amazon Web Services, Microsoft en Google.

Pin It on Pinterest

Share This