R-series switches van Arista ondersteunen data analyses voor grootschalige cloud-omgevingen

2 februari 2017

Arista Networks introduceert in het eerste kwartaal Data ANalyZer (DANZ 2017) ondersteuning voor alle R-series universele leaf en spine-switches van het bedrijf. DANZ maakt zowel gebruik van Arista’s EOS (Extensible Operating System) als de automatisering- en telemetriefuncties van CloudVision, voor beter inzicht wat benodigd is voor de beveiliging van cloud-applicaties en -workflows.

De DANZ-functionaliteit in Arista’s EOS biedt in-band en out-band telemetrie- en packet capture mogelijkheden die voorheen alleen werden meegeleverd met speciale monitoring-apparatuur. DANZ voor Arista’s R-series biedt gedetailleerde inzichten in netwerken met ‘deep elastic buffers’, een Virtual Output Queue (VOQ) architectuur en LANZ (Latency ANalyZer) microburst detectie. Alle DANZ-platformen ondersteunen een uniforme TAP Aggregation GUI / API / CLI managementinterface en integratie met CloudVision voor automatisering, provisioning en telemetrie.

Samenvatting functionaliteit

De R-series DANZ-functionaliteit in combinatie met Arista’s open architectuur vormen een monitoring-platform dat geschikt is voor grootschalige cloud-omgevingen met snelheden van 25-100Gbps of hoger. Deze nieuwe oplossing enterprises, cloud- en serviceproviders in staat om:

  • Workflows in real-time te analyseren met de CloudVision Telemetry Analytics
  • Virtuele workflows geautomatiseerd inzichtelijk te maken met Arista Network Tracers
  • Inkomend verkeer selectief te kopiëren via IP-tunnels, om zonder extra kosten anomalies te onderscheppen
  • Verkeersanalyses uit te voeren in de switches, voor het snel oplossen van incidenten
  • Verkeersstromen te aggregeren en “lossless” te sturen naar externe tooling voor diepgaande filtering en analyse

DANZ voor grootschalige cloudomgevingen

Arista voegt geavanceerde DANZ-mogelijkheden toe aan EOS, rekening houdend met de behoeften van grote cloudoperators. Zo levert de oplossing een hyperschaalbare bandbreedte en dichtheid. EOS maakt het in-band en out-band verkeer zonder enige vertraging inzichtelijk, wat monitoring door beveiligingsapplicaties mogelijk maakt voor grootschalige cloudomgevingen.

Dezelfde Arista’s R-series die gebruikt wordt in productie switching en routing omgevingen, kan nu ook worden gebruikt voor de DANZ 2017 functionaliteit en verlaagt daardoor de operationele kosten en complexiteit.

Arista R-series

CloudVision in combinatie met Arista’s 7500R en 7280R series biedt zowel een in-band als out-band beveiligingsintegratie, detailinzicht, schaalbaarheid, cloud-automatisering, controle over alle wijzigingen en geavanceerde telemetrie en analytics. De R-series is een familie van vaste en modulaire non-blocking switchoplossingen voor datacommunicatie. De oplossingen bieden snelheden van 1 tot 115 Tbps en dichtheden tot 432 x 100G-poorten en 1152 x 25G-poorten. Deze capaciteiten vertegenwoordigen een 12-36 keer grotere dichtheid en 44-293 keer grotere bandbreedte dan bestaande packet monitoring en analyse platformen.

“Voor de beveiliging en beschikbaarheid van cloud-netwerken is een oplossing nodig die de volledige architectuur bij steeds hogere snelheden en grotere schaalbaarheid inzichtelijk maakt”, zegt Hugh Holbrook, vice president software engineering van Arista Networks. “Daarom biedt DANZ 2017 een architectuur die tot duizenden toegangspunten en honderden terrabits bandbreedte schaalbaar is.”

Webinar

Wie meer te weten wil komen over DANZ en de mogelijkheden van DANZ 2017 kan zich gratis aanmelden voor een webinar die Arista Networks binnenkort organiseert over dit thema. Deze webinar staat voor donderdagmiddag 23 februari op de planning.

Het Arista DANZ Framework (bron: Arista Networks)

Pin It on Pinterest

Share This