Investeringsmaatschappij Indufin bouwt mee aan de verdere uitbouw van het ICT bedrijf AXI

2 februari 2017

De Belgisch-Luxemburgse investeringsmaatschappij Indufin investeert in AXI, een 220 medewerkers tellend ICT bedrijf met vestigingen in het Belgische Willebroek en het Nederlandse Breda. Hiermee verstrekt Indufin de onderneming het nodige kapitaal om verder te groeien. Dit kapitaal zal door AXI worden aangewend om haar marktaandeel in de segmenten retail, overheid en zorg te vergroten via de ontwikkeling van innovatieve softwareoplossingen en het aanreiken van hoogkwalitatieve IT diensten.
Indufin neemt de plaats in van ING Private Equity en Cytindus die hun participatie na 10 jaar respectievelijk 5 jaar ten gelde maken. Naast Indufin zijn de aandelen in handen van het AXI management en talrijke AXI medewerkers.

AXI is ontstaan in 1985 uit een management buy-out bij de informaticadiensten van de werkgeversorganisatie VEV (het huidige VOKA).  In de lange historie van AXI is dit de derde management buy-out. Met de intrede van Indufin wordt ook het management vernieuwd, waarbij CEO Paul Peeters en CFO Sara De Merechy beiden op post blijven als bestuurders. Twee andere bestuurders, Michel Ballière en Dirk Noens, leggen hun mandaat neer als bestuurder, maar blijven betrokken in strategische projecten. Vanaf 1 februari 2017 wordt het management team uitgebreid met 5 nieuwe bestuurders. Het betreft drie Belgen: Frederik Riebbels, Marc Janssens, Els De Bie en twee Nederlanders: Joost den Ouden en Michel Petrusma.

“We delen de toekomstvisie en de aanpak van AXI”, stelt Joris Rome van de investeringsmaatschappij Indufin. “We zijn verheugd dat we een gemotiveerd directieteam en topexperten kunnen ondersteunen. Dankzij onze participatie kan de onderneming haar marktaandeel vergroten bij grote retailers, overheidsinstellingen, zorginstellingen en dienstenorganisaties. Samen met het AXI management zetten wij de komende jaren in op een gezonde groei.”

Tom Bousmans van ING Private Equity kijkt tevreden terug op de lange samenwerking met AXI. “In de 10 jaren waarin we participeerden in het kapitaal van AXI hebben we het bedrijf ervaren als een ondernemende organisatie met een duidelijke visie die stevige resultaten neerzet. Het bedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit, sectorkennis en zijn customer intimacy aanpak.”

“Verder bouwen aan de toekomst met behoud van het hoge kwaliteitsniveau. Dit blijft primordiaal voor ons”, stelt Paul Peeters, CEO en voorzitter van de nieuwe Raad van Bestuur. “De continuïteit voor onze klanten en medewerkers is gewaarborgd. De financiële inbreng van Indufin en hun begeleiding zal ons toelaten verder te groeien binnen onze focusmarkten in België en Nederland en stevig te investeren in nieuwe oplossingen, services en nieuwe medewerkers. We hebben de ambitie een nog sterker kwaliteitsmerk te worden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This