Viavi introduceert cloud platform om bekabelingstesten te stroomlijnen

31 januari 2017

Viavi Solutions introduceert CERTiFi, een cloud gebaseerd systeem dat leveranciers van bekabeling helpt test- en certificeringsprojecten voor bekabeling met complexe specificaties te beheren en stroomlijnen.

Het platform maakt het mogelijk de test- en certificeringsinstrumenten van Viavi op één centrale locatie te beheren. CERTiFi is gebaseerd op Viavi’s StrataSync cloud managementplatform voor netwerk service providers.

Bedrijven bouwen en vernieuwing zowel datacenters als netwerken om in te spelen om de verwachte explosieve groei in datagebruik van de komende jaren. Het State of the Network onderzoek van Viavi wijst uit dat 48% van de respondenten verwachten dat de bandbreedte in 2017 verdubbelt ten opzichte van 2016. Deze trend zorgt dat netwerken steeds groter en complexer worden, technische medewerkers steeds meer worden belast en bedrijven in toenemende mate werkzaamheden uitsourcen naar onderaannemers. Deze onderaannemers hebben hierdoor een efficiënte methode nodig om hun werknemers aan te sturen en zowel de nauwkeurigheid als snelheid van projecten te waarborgen.

Test- en certificeringsinstrumenten centraal beheren

CERTiFi verbetert de project workflow door de mogelijkheid te bieden test- en certificeringsinstrumenten – waaronder de populaire Certifier40G en SmartClass Fiber OLTS-85P – in een gecentraliseerd cloud platform te beheren. In dit systeem kunnen beheerders projectontwerpen creëren en distribueren, projecten toewijzen aan teamleden, testinstrumenten vooraf configureren en zowel de vereiste testcriteria als testresultaten in real-time verzamelen, analyseren en delen. Hierdoor zorgt CERTiFi dat bekabelingsprojecten worden gestroomlijnd, waarbij de projectduur wordt ingekort, kosten worden verlaagd en het aantal installatiefouten wordt geminimaliseerd.

Het platform is beschikbaar via verschillende gebruikersinterfaces. Zo is een web gebaseerde interface beschikbaar, een interface die direct op testinstrumenten kan worden weergegeven en een mobiele app voor de platformen iOS en Android. Deze mobiele apps bieden werknemers bijvoorbeeld de mogelijkheden op iedere gewenst moment en vanaf iedere locatie resultaten van test- en certificeringsinstrumenten kunnen doorsturen naar kantoor. Het is overigens ook mogelijk deze resultaten geautomatiseerd door te sturen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This