Eaton beheert energieverbruik hyperconverged IT-hardware

30 januari 2017

Eaton gaat een samenwerking aan met Scale Computing, een leverancier van hyperconverged storage, servers en virtualisatie voor middelgrote bedrijven. Eaton levert power management oplossingen die geïntegreerd worden in en mee kunnen schalen met Scale Computing’s HC3 platform.

“Naarmate meer middelgrote bedrijven missiekritieke IT-resources naar virtuele infrastructuren verschuiven, staan IT-professionals in toenemende mate onder druk om efficiëntie te creëren en tegelijkertijd de bedrijfscontinuïteit zeker te stellen”, legt Jeff Ready, CEO en medeoprichter van Scale Computing, uit. “Nu Eaton’s producten onze producten aandrijven kunnen deze organisaties profiteren van de hyperconverged trend, terwijl zij hun investeringen op de lange termijn beschermen.”

‘Datacenter in a box’

Scale Computing noemt zijn HC3 virtualisatieplatform een ‘datacenter in a box’. Het platform levert bedrijven server-, storage- en virtualisatiecapaciteit in één enkele toepassing. Het HC3 platform is gebaseerd op componenten die voldoen aan industriestandaarden, helpt bedrijven de operationele complexiteit terug te dringen, stelt hen in staat sneller te reageren op problemen binnen hun organisatie en zorgt voor lagere kosten.

Componenten

Eaton levert verschillende componenten voor de HC3 toepassingen van Scale Computing:

  • UPS: Eaton’s ENERGY STAR-gecertificeerde 5PX (HC1000 reeks) en 9PX (HC2000 en HC4000 reeks) UPS oplossingen met vergrote batterijmodules. Deze units leveren noodstroom voor de oplossingen van Scale Computing.
  • Rack- en kabelmanagement: Eaton levert een behuizing die op maat kan worden aangepast, waarin componenten zonder gereedschap kunnen worden geïnstalleerd en die geschikt is voor kritieke IT-apparatuur. Daarnaast levert het bedrijf een kabelmanagementoplossing om de luchtstroom en organisatie van racks te optimaliseren.
  • PDU: Eaton’s ePDU G3 Metered Input levert inzicht in het energieverbruik van het HC3 platform van Scale Computing. Deze gegevens worden weergegeven op een LCD-scherm. Eaton’s ePDU G3 Metered Input is geschikt voor hoge temperaturen en beschikt over een hot-swappable meter.

Visual Power Manager

Ook werd onlangs bekend dat Eaton een softwaresuite lanceert die bedoeld is om real-time monitoring en het beheer van PDU’s te vereenvoudigen. De Visual Power Manager geeft op visuele wijze inzicht in de status en gezondheid van PDU’s.

De Visual Power Manager tool biedt een breed aantal functionaliteiten die datacenterbeheerders helpen PDU’s te beheren. Zo kunnen beheerders via de tool in een visuele weergave de verdeling van PDU’s over racks en datavloeren bekijken. Daarnaast is de status en eventuele alarmmeldingen van PDU’s via de tool inzichtelijk.

Optimum Path Systems

In de tool is technologie geïntegreerd van Optimum Path Systems, een ontwikkelaar van DCIM-software. Het bedrijf heeft meerdere datacenteroplossingen ontwikkeld die de nadruk leggen op visuele weergaven van data, zoals Visual Data Center, Visual Cloud Manager en Visual Asset Manager.

De Visual Power Manager is geschikt voor gebruik in alle soorten datacenters van iedere omvang. Eaton stelt dat het visualiseren van data beheerders kan helpen de bron van alarmmeldingen sneller op te sporen en eventuele problemen sneller op te lossen. Ook is het mogelijk van bepaalde PDU’s in het datacenter specifieke rapporten op te vragen, wat helpt bij het selecteren en implementeren van nieuwe apparatuur. Tot slot is het mogelijk alle ondersteunde PDU’s in één keer te voorzien van een firmware upgrade of opnieuw te configureren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This