Xirrus introduceert nieuwe versie CommandCenter voor MSP’s

26 januari 2017

Xirrus introduceert een nieuw dashboard met krachtige instrumenten voor inzicht en schaalbaarheid voor Xirrus CommandCenter, de oplossing waarmee managed service providers (MSP’s) draadloze netwerken vanuit de cloud kunnen beheren. Deze intuïtieve interface biedt MSPs een gebruiksvriendelijke en integrale methode voor het bewaken van maximaal duizend klantenomgevingen, snelle probleemdetectie en het bepalen van prioriteit van taken. Nieuwe application programming interfaces (API’s) bieden hen de mogelijkheid om hun serviceplatforms sneller en efficiënter te integreren met draadloze netwerken van Xirrus dan mogelijk is met andere oplossingen.

“Onze klanten doen een beroep op ons voor een draadloos netwerk dat te allen tijde optimaal presteert. Dankzij het overzicht op alle klanten kunnen we snel en eenvoudig problemen oplossen en voldoen aan onze service level agreements”, zegt Willem Ellemeet, technisch directeur bij WilroffReitsma. “Xirrus CommandCenter biedt unieke en krachtige functionaliteit waarmee we snel omgevingen voor nieuwe klanten kunnen inrichten, doorlopend processen bewaken, met meer schaalbaarheid dan ooit tevoren. Dit zorgt voor ongekende beheerefficiëntie en stelt ons in staat om onze activiteiten sneller en op nieuwe vlakken uit te breiden.”

Volgens IHS kost downtime Noord-Amerikaanse bedrijven 700 miljard dollar per jaar. De nieuwe verbeteringen in Xirrus CommandCenter stellen MSP’s in staat om hun activiteiten in stapjes verder op te schalen, de draadloze netwerken van hun klanten te bewaken en direct te reageren om downtime tot een minimum te beperken. MSP’s kunnen vanaf elke locatie omgevingen voor tientallen tot duizenden klanten tegelijk beheren. Naarmate zij nieuwe klanten krijgen en nieuwe diensten activeren, kan het lastiger voor hen worden om grip te houden op alle netwerkactiviteiten, terwijl de verwachtingen van klanten onveranderd blijven. Het nieuwe dashboard biedt daarom een centraal overzicht van netwerkprocessen en de status van individuele draadloze netwerken, compleet met automatische escalatie van problemen en drill-downmogelijkheden, zodat MSP’s op netwerken kunnen inzoomen voor meer inzicht en snellere probleemoplossing.

Xirrus CommandCenter, een onderdeel van het cloud-gebaseerde Xirrus Management System (XMS), zorgt voor een aanzienlijk eenvoudiger en sneller provisioning-proces voor nieuwe installaties bij klanten. MSP’s kunnen zich daarmee sneller van nieuwe omzet verzekeren. Partners van Xirrus kunnen vanuit de cloud beheerde draadloze netwerken zelfstandig inrichten en beheren voor klanten van elke omvang, ongeacht hun locatie. API’s maken het mogelijk om veel voorkomende taken zoals het dynamisch creëren en wijzigen van draadloze netwerken uit te voeren binnen de bestaande operationele workflow.

Voordelen van Xirrus CommandCenter zijn onder meer:

  • Ongekende schaalbaarheid dankzij de mogelijkheid om een onbeperkt aantal klantenomgevingen in te richten en beheren
  • MSP’s kunnen accounts voor nieuwe klanten direct en zelfstandig activeren
  • Toewijzing en verwijdering van apparatuur aan klantenomgevingen met simpele drag-and-drop-functionaliteit
  • Snelle probleemoplossing dankzij ingebouwde feedback- en ondersteuningstools
  • Lage belasting qua WAN-verkeer dankzij de gedistribueerde Xirrus AP-architectuur
  • Geïntegreerde toegangsdiensten voor gasten, BYOD-apparaten en werknemers op basis van EasyPass
  • Integratie van draadloze toegang op basis van Single Sign-on (SSO) met Microsoft Office 365 en Google Apps
  • Een uitbreidbare architectuur met API’s voor integratie met beheersystemen.

“De vraag naar waardetoevoegende, door Wi-Fi ondersteunde ICT-diensten neemt zienderogen toe. De eenvoud en snelheid waarmee MSP’s nieuwe klanten kunnen activeren en omzet en winstgevendheid kunnen verhogen zijn dan ook doorslaggevend voor hun succes”, zegt Jillian Mansolf, chief commercial officer bij Xirrus. “Met deze verbeteringen aan Xirrus CommandCenter maken we voor MSP’s de beste oplossing beschikbaar om sneller en efficiënter dan ooit tevoren nieuwe diensten te leveren, beheren en op te schalen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This