OutSystems boekte in 2016 meer dan 100 miljoen aan sales

26 januari 2017

OutSystems begint het jaar met een recordgroei. Het bedrijf behaalde in 2016 wereldwijd meer dan 100 miljoen dollar aan salesboekingen en verkreeg 178 nieuwe enterpriseklanten. OutSystems is momenteel actief in 43 landen, 30% meer dan in 2015. De groei komt daarbij voor een belangrijk deel uit de Benelux-regio. Het bedrijf noteerde daar een groei van 51% aan salesboekingen. 

OutSystemsDe sterke groei is vooral een gevolg van de toenemende wereldwijde vraag naar web- en mobiele apps. Bedrijven zoeken naar snellere en efficiëntere methodes om applicaties te ontwikkelen. Het low-code ontwikkelplatform van OutSystems is hierdoor sterk in trek, hetgeen heeft geleid tot een behoorlijke groei in de business. “Digitale transformatie is vandaag de dag een van de grootste kansen en uitdagingen voor bedrijven,” zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Het zet bedrijven onder grote druk om bedrijfsapplicaties sneller en met minder resources te bouwen. OutSystems is met ons low-code platform voor snelle ontwikkeling van web- en mobiele applicaties bijzonder goed gepositioneerd om op die trend in te spelen.”

Partner en Developer Ecosysteem

Het OutSystems ecosysteem van partners en ontwikkelaars is enorm gegroeid in 2016. Het bedrijf startte een wereldwijde samenwerkingen met Deloitte S.A. en verdubbelde het aantal partners in Europa en Azië. Nieuwe parters zijn Hewlett Packard, Incentro, NinTec, TESI, Dreamcloud, Perkasa en Rainmaker. In Nederland tekenden in 2016 onder andere Capgemini, Phact, Open-i, Conclusion, Redhotminute en VAARD. Meer dan 40,000 nieuwe ontwikkelaars hielpen in 2016 mee aan low-code apps, widgets en andere productiviteitsverhogende componenten binnen de OutSystems Developer Community.

Personeel

In 2016 werden er 200 nieuwe medewerkers aangenomen, waardoor het wereldwijde personeelsbestand steeg naar 500. Er werden daarbij onder andere een aantal topfuncties voor sales, marketing en partner management ingevuld. “2016 was een geweldig jaar voor OutSystems,” zegt Rosado. “Onze snelle groei weerspiegelt de groeiende behoefte aan mobiele apps, de groeiende erkenning van bedrijven en onze productinnovatie.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This