Ciena breidt Blue Planet uit met analytics

26 januari 2017

Blue Planet Analytics, de nieuwste functionaliteit in Ciena’s Blue Planet portfolio, biedt vergaand inzicht in netwerken door middel van big data. Deze data helpt netwerk operators om slimmere, data-gedreven zakelijke beslissingen te nemen. De introductie is onderdeel van Ciena’s overkoepelende strategie om via Blue Planet de exploitatie van volledig autonome netwerken mogelijk te maken. Met de nieuwe functionaliteit en applicaties kunnen operators trends visualiseren en identificeren. Dit stelt hen in staat om winstgevender diensten te ontwikkelen, de benodigde capaciteit beter te voorspellen en te anticiperen op potentiële netwerkstoringen en service-onderbrekingen – voordat deze plaatsvinden.

Blue Planet Analytics combineert analytics met orchestration en policy. Door middel van machine learning wordt op basis van data uit verschillende bronnen de ervaring van de eindgebruiker verbetert en de netwerkoperatie vereenvoudigt. Blue Planet Analytics en de gerelateerde Network Health Predictor (NHP) applicatie zorgen er bijvoorbeeld voor dat een netwerk operator ruim van tevoren een notificatie krijgt als er signalen zijn dat een netwerkelement dreigt te falen en bekeken moet worden. Met Blue Planet Analytics en NHP voorkomt de netwerk operator niet alleen kostbare downtime en vermindert hij de reparatie- en onderhoudskosten, maar houdt een positieve, continue gebruikerservaring voor klanten in stand.

Belangrijkste feiten:

  • Via de integratie van netwerkanalyse met orchestration en policy-systemen brengt Blue Planet Analytics voor operators autonomere netwerken dichterbij. Het is een strategische evolutie van Ciena’s Blue Planet software portfolio.
  • Blue Planet Analytics is gebouwd op het open design en de flexibele micro-services-gebaseerde architectuur van Blue Planet. Op basis hiervan is het mogelijk om data te verzamelen uit elke bron, inclusief multiple-network leveranciers, lagen en fysieke of virtuele domeinen. Ook kan het gebruik maken van big data clustersystemen van derde partijen zoals Hadoop, Cloudera en Hortonworks.
  • Ciena introduceert twee krachtige nieuwe mogelijkheden:
    • Blue Planet Analytics is een robuust en flexibel software framework om data te verzamelen en normaliseren vanuit iedere bron binnen het netwerk en te integreren met analytics applicaties vanuit bovenliggende lagen van Ciena of derden.
    • NHP is een nieuwe applicatie ontwikkeld voor Blue Planet Analytics. Het zorgt voor proactieve netwerk assurance en uitgebreide visualisatie. Hierbij wordt de waarschijnlijkheid van storingen op de optische, Ethernet en IP-lagen – voordat het effect daarvan de eindklant bereikt – intelligent beoordeeld. NHP is het eerste product dat gelanceerd wordt van een productfamilie van analytics applicaties voor Blue Planet Analytics.
  • Blue Planet Analytics kan ook ‘as a service’; worden afgenomen via Ciena Specialist Services. Analytics Services maken gebruik van Blue Planet Analytics en gerelateerde applicaties om operators snel de voordelen van big data, intelligente automatisering en operations te laten behalen.
  • Blue Planet Analytics en NHP zullen in februari 2017 beschikbaar worden
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This