Commvault introduceert gevalideerde referentiearchitecturen op AWS

25 januari 2017

Commvault introduceert nieuwe referentiearchitecturen voor Amazon Web Services (AWS). Hiermee stelt het bedrijf klanten in staat databescherming en -beheer te vereenvoudigen met een eenvoudig in te zetten en gevalideerde oplossing. De referentiearchitecturen – rechtstreeks bij Commvault verkrijgbaar en in de AWS Marketplace –bieden grote ondernemingen inzicht in hoe het Commvault Data Platform organisaties kan helpen hun gebruik van de AWS Cloud voor back-up, recovery en archivering te optimaliseren. Bestaande klanten kunnen via de AWS Marketplace hun licenties aanvragen. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid makkelijk datastorage rechtstreeks toe te wijzen aan specifieke AWS-diensten, zoals Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon S3 Standard – Infrequent Access (Amazon S3-IA) en Amazon Glacier.

De gevalideerde Commvault-referentiearchitecturen met AWS maken de bescherming van data in hybride infrastructuren nog eenvoudiger voor Commvault-klanten. Daarnaast zorgen ze voor lagere kosten, verbeterde flexibiliteit en snellere inzet van Commvault-software met de AWS Cloud voor back-up, recovery en archivering.

“Amazon Web Services en Commvault zetten zich beide in om grote bedrijven te helpen de cloud op te nemen in hun strategie om data beter te beveiligen”, zegt Terry Wise, vicepresident Worldwide Partner Ecosystem van Amazon Web Services, Inc. “De introductie van deze nieuwe, gevalideerde referentiearchitecturen van Commvault maken het voor onze gezamenlijke klanten nog eenvoudiger om het Commvault Data Platform te gebruiken met de AWS Cloud. Zo helpen we hen bij het sneller implementeren van databeschermingsprojecten waarmee ze operationele en kapitaaluitgaven verlagen en toch betrouwbare, veilige en snelle toegang tot hun bedrijfsgegevens bieden.”

“Nu in grote ondernemingen cloudimplementaties en hybride infrastructuren steeds meer gemeengoed worden, vraagt een toenemend aantal applicaties om snelle recovery-tijden. Commvault levert één platform dat databeheer vereenvoudigt, ongeacht de locatie van die data – on-premise, in de AWS Cloud of mobiel –, en tegelijkertijd de kosten verlaagt en risico’s beperkt”, zegt Sabrinath Rao, General Manager van de Cloud Business Unit van Commvault.

AWS-databeheer vereenvoudigen met het krachtige Commvault Data Platform

Als AWS Advanced Technology Partner met AWS Storage Competency-status is Commvault toonaangevend in het helpen van grote ondernemingen bij het oplossen van datamanagementproblemen die meestal komen kijken bij de overstap naar hybride- en public-cloudinfrastructuren. Momenteel wordt Commvault door grote ondernemingen ingezet voor het beheer van meer dan dertig petabyte aan data in de AWS Cloud.

Van dagelijkse back-up en recovery tot en met langetermijnarchivering: Commvaults unified platform vereenvoudigt databescherming en biedt databeheermogelijkheden als:

  • mogelijkheden voor indexeren en catalogiseren om het zoeken naar, en het terughalen van data te vergemakkelijken, en om recovery te versnellen;
  • geautomatiseerde, op policy gebaseerde dataverplaatsing tussen on-premise-infrastructuren en AWS, waardoor het voor grote ondernemingen eenvoudiger is om data op te slaan in Amazon S3, Amazon S3-IA of Amazon Glacier, of om volledige workloads rechtstreeks te verplaatsen naar Amazon EC2 Instances;
  • ondersteuning voor het importeren van grote hoeveelheden data (petabytes) die gebruikmaken van AWS Snowball.

Commvault stelt grote ondernemingen in staat dezelfde policy’s voor data-recovery en -retentie toe te passen op data in AWS als op data op lokale disks of andere devices. Door Commvaults mogelijkheden voor beveiliging, encryptie en deduplicatie door te trekken naar AWS, kunnen grote ondernemingen kosten verlagen en een einde maken aan de noodzaak om complexe scripts te bouwen. Daarnaast hebben ze hiermee één end-to-end-oplossing die ze kunnen inzetten voor het beheer van alle data, op elke locatie en in elk formaat.

Pin It on Pinterest

Share This