Oracle breidt Cloud Platform uit

20 januari 2017

Oracle breidt het Oracle Cloud Platform verder uit. Hiermee wordt het voor klanten nog aantrekkelijker om bedrijfskritische applicaties naar de cloud te verplaatsen. Het bedrijf komt als eerste in de markt met twee innovaties: de beschikbaarheid van de Oracle Database Cloud Service op bare-metal compute, en nieuwe mogelijkheden voor virtual machine (VM) compute, load balancing en storage. En dat allemaal op hetzelfde low-latency, high-performance, moderne IaaS-platform. Met deze uitbreidingen levert het Oracle Cloud Platform gedifferentieerde databaseperformance op elke schaal en diep geïntegreerde IaaS-mogelijkheden. Deze opties zijn beschikbaar voor klanten van elke grootte, die ze kunnen inzetten voor het eenvoudig ontwikkelen, testen en implementeren van hun bedrijfskritische applicaties in de cloud.

“Deze nieuwste investeringen in het Oracle Cloud Platform bieden een duidelijke route voor het ontwikkelen, testen en schalen van applicaties – met de Oracle Database of databases van andere partijen. We bieden klanten de meest uitgebreide aanpak voor wat betreft migreren naar de cloud en het versnellen van hun bedrijfsstrategieën”, aldus Thomas Kurian, President Product Development van Oracle. “Oracle biedt de breedste en krachtigste keus aan clouddiensten voor relationele databases die honderd procent compatibel zijn met relationele databases die on-premise zijn ingezet. Dat maakt het voor klanten makkelijker om probleemloos enterprise-workloads te verplaatsen naar de cloud.”

De Oracle Database Cloud Service is op zowel gevirtualiseerde als high-performance bare-metal compute-servers ideaal voor het ontwikkelen, testen en implementeren van enterprise-workloads. De onlangs geïntroduceerde Oracle Database Exadata Express Cloud Service biedt klanten een laaggeprijsde, volledig beheerde dienst – ideaal voor ontwikkelaars, bedrijfsanalisten en middelgrote organisaties. De Oracle Database Exadata Cloud Service levert de performance die nodig is voor de opslag van bedrijfskritische data en voor transactionele databaseworkloads. Daarnaast stellen het ontwerp van Oracles infrastructuurplatform en zijn gedifferentieerde netwerk Oracle-klanten in staat de Oracle Database te laten draaien op dit moderne IaaS-platform. Daarmee behalen ze een ruim vijftig keer hogere performance vergeleken met elke andere toonaangevende leverancier van clouddatabases.

De nieuwe IaaS-diensten vormen een uitbreiding van de ondersteuning voor web-scale- en enterprise-applicaties. Oracle IaaS biedt nu één-, twee- en vier-core VM-varianten die draaien op hetzelfde low-latency, high-performance Virtual Cloud Network (VCN) als Oracles bare-metal compute-varianten, block volumes en object storage. Hiermee is Oracle de eerste in de markt. Daarnaast zijn er met een nieuwe Load Balancing Service drie bandbreedtevarianten bij: 100 Mbps, 400 Mbps en 8 Gbps. Daarmee is te voorzien in verschillende behoeften op het gebied van applicatieverkeer, hoge-beschikbaarheid en beveiliging. Andere uitbreidingen zijn een nieuwe block storage-variant (2 TB) en versleuteling van data-at-rest voor object storage.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This