TransIP lanceert STACK nu ook in België met 1000 GB gratis online opslag

19 januari 2017

TransIP, leverancier van internetdiensten zoals webhosting en cloudopslag, stelt vanaf vandaag STACK beschikbaar in België. Op deze manier wil de provider Belgen laten kennismaken met haar producten. Iedereen die geïnteresseerd is, kan een invite code aanvragen via www.transip.be/stack en krijgt dan 1000 GB gratis online opslagruimte. Daarmee is de provider de eerste in België die online opslag in een dergelijke hoeveelheid gratis ter beschikking stelt.

Alle foto’s, video’s en bestanden op één plek

Het online opslagvolume van 1000 GB dat gebruikers van STACK gratis ter beschikking krijgen, stelt hen in staat om al hun bestanden te bewaren op één centrale plaats. Gebruikers hoeven foto’s, video’s en andere bestanden niet langer meer op verschillende plaatsen op te slaan. Omar Benameur, CEO International bij TransIP, licht toe: “Een paar gigabyte is prima voor de opslag van tekstdocumenten en PDF’s, maar gebruikers maken tegenwoordig continu foto’s en video’s. Met 10 of 15 gigabyte opslag kom je dus niet meer toe.”

Privacy en veiligheid 

STACK is ontstaan vanuit de drijfveer dat opslag betrouwbaar moet zijn”, verklaart Benameur. “Met STACK staan de data daarom veilig opgeslagen in Europa. Dit zorgt ervoor dat de dataopslag volledig conform de Europese privacywetgeving is. Andere  opslagdiensten zijn vaak Amerikaans en daar gelden minder stringente regels rondom privacy. Wij kunnen onze gebruikers waarborgen dat alle Europese regels rond dataopslag en privacy gerespecteerd worden. Bovendien garanderen we dat we de data van onze klanten niet analyseren of doorverkopen aan derden.” Verder heeft TransIP er bewust voor gekozen om STACK op verschillende manieren te beveiligen om de veiligheid van de data optimaal te waarborgen. Zo staan enerzijds alle data versleuteld opgeslagen in een datacenter in Amsterdam door middel van een AES-256 sleutel en is anderzijds ook al het verkeer van en naar STACK versleuteld via HTTPS.

Over STACK

In oktober 2015 lanceerde TransIP op een succesvolle manier STACK in Nederland en op dit moment heeft de dienst al meer dan 100.000 gebruikers. Met de 1000 GB gratis online opslag kunnen gebruikers al hun bestanden veilig opslaan, delen en eenvoudig bereiken op smartphone, tablet (iOS en Android) en computer (pc en Mac). Daarnaast kan STACK worden toegevoegd als extra harde schijf aan een computer. Dit werkt via het WebDAV-protocol. Vanwege het verwachtte succes van STACK wordt een invite-systeem gebruikt. Dit betekent dat gebruikers een toegangscode krijgen waarmee ze via de website STACK kunnen activeren. Zo houdt TransIP controle over de groei en blijft de kwaliteit van haar platform gewaarborgd. Meer informatie of STACK uitproberen: www.transip.be/stack.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This