Oracle breidt wereldwijde clouddiensten uit met drie nieuwe regio’s in Noord-Amerika en EMEA

19 januari 2017

Oracle brengt de komende zes maanden drie nieuwe regio’s naar de cloud als vervolg op zijn dienstverlening aan cloudklanten in de vorm van uitgebreide investeringen in techniek en infrastructuur. De nieuwe regio’s zijn Reston in Virginia, Londen in het Verenigd Koninkrijk en Turkije. De regio’s zijn naar verwachting medio 2017 online. Met deze uitbreiding verdubbelt Oracle de regionale aanwezigheid van zijn cloudplatform in de laatste 24 maanden naar 29 beschikbare regio’s wereldwijd. Medio 2018 komen extra regio’s online in Azië-Pacific, Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

OracleSteeds meer organisaties weten Oracle te vinden voor het bouwen, inzetten en uitbreiden van baanbrekende applicaties en voor essentiële bedrijfsvoering in een snelle, betrouwbare en veilige cloudomgeving met hoge-beschikbaarheid. Momenteel draaien de meest veeleisende applicaties van klanten in 195 landen op het Oracle Cloud Platform.

“Oracle is vastberaden het meest onderscheidende cloudplatform te bouwen, dat voldoet aan de eisen voor verschillende taken”, zegt Deepak Patil, Vice-President of Development van het Oracle Cloud Platform. “Deze regionale uitbreiding laat zien dat we de technische en financiële investeringen willen doen, die nodig zijn om een internationale, grootschalige koploper van cloudplatforms te blijven.”

Elke nieuwe cloudregio die Oracle op de planning heeft staan, bestaat uit minimaal drie low-latency-sites met hoge bandbreedte – ook wel Availability Domains (AD’s) genoemd. Deze AD’s worden enkele kilometers van elkaar geplaatst en functioneren op een geheel foutonafhankelijke manier. Deze bijzondere aanpak biedt de beste bescherming tegen storingen en de hoogste beschikbaarheid voor de meest veeleisende cloudapplicaties van Oracle-klanten. Doordat Availability Domains grondig zijn geïntegreerd met het Oracle Cloud Platform, zorgen ze voor meer gebruiksgemak en nemen ze ingewikkelde architectuurkeuzes rondom beschikbaarheid weg.

“Wij zijn al tijden voortdurend onder de indruk van de snelheid, beschikbaarheid en prijs van Oracles Bare Metal Cloud. Dit heeft bijgedragen aan de wereldwijde groei van ons bedrijf”, zegt Gareth Williams, CEO van YellowDog. “Onze Europese high-end klanten verwachten van YellowDog niet alleen supersnelle, zeer veilige en altijd beschikbare cloud rendering, maar ook een zeer lage latency. Dankzij de nieuwe EMEA-regio’s kunnen we hieraan voldoen en nog betere service bieden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This