Insight maakt werken met SharePoint eenvoudiger

19 januari 2017

Uit diverse contacten met haar klanten concludeerde Insight dat heel wat bedrijven het lastig vinden om SharePoint van Microsoft goed in te richten. Gevolg is dat het merendeel van deze bedrijven niet het volle potentieel van SharePoint gebruikt. Daarom is Insight een overeenkomst aangegaan met het Zwitserse softwarebedrijf MondayCoffee dat CoffeeNet heeft ontwikkeld. CoffeeNet biedt naast een ‘klaar-voor-gebruik’ SharePoint omgeving ook een uiterst gestandaardiseerde en bewezen aanpak voor de verdere inrichting van die portaal.

“Wij willen onze klanten binnen het concept van Modern Workplace de beste oplossingen aanbieden. CoffeeNet is een elegante en eenvoudige manier om een SharePoint-portaal verder in te richten en onmiddellijk klaar-voor-gebruik te maken. Onze ervaring leert dat SharePoint vaak alleen ingezet wordt als een Document Management Systeem (DMS) of Content Management Systeem (CMS). Dat is zonde, want het biedt voor bedrijven juist toegevoegde waarde als tool om zowel intern als extern informatie te delen, samen te werken en interactie te onderhouden”, zegt Marie de Marmol, Country Manager Insight Belux.

De CoffeeNet oplossing wordt binnen het concept van Modern Workplace aangeboden onder de noemer  ‘Collaboration as a Service’ (CaaS). Dit zijn cloud oplossingen die erop gericht zijn het “online samenwerken” mogelijk te maken en/of te verbeteren.

“Ze hebben een schil gebouwd rond Office 365”, legt Marie del Marmol verder uit. “Het werkt bijna out-of-the-box. Erg intuïtief. Die eenvoud zorgt ervoor dat gebruikers het meeste uit het platform kunnen halen. Nu wordt het samenwerkingsplatform van Microsoft vaak nog niet ten volle benut, omdat mensen het lastig vinden ermee te werken. Met het toevoegen van de gebruiksvriendelijke oplossing van MondayCoffee aan onze Insight Services, zijn wij in staat onze klanten echt verder helpen en optimaal gebruik te maken van hun investering.”

Het is mogelijk om zelf workflows te programmeren, om documenten te delen en te beheren, en om met collega’s en externen zo effectief en efficiënt mogelijk samen te werken. De oplossing maakt het ook eenvoudig om vanuit SharePoint een verbinding te leggen met gegevens uit andere softwarepakketten, bijvoorbeeld een ERP-toepassing. Door CoffeeNet te gebruiken is er geen programmeerwerk meer nodig bij de implementatie van SharePoint. Het is een kwestie van configureren. De medewerkers kunnen gewoon doorgaan met SharePoint. Zij blijven hun vertrouwde interface zien, terwijl aan de achterkant het programma steeds rijker wordt.

MondayCoffee is een Microsoft Gold certified partner en al actief sinds 2000. Ze richten zich vooral op verbetering van de interface van Microsoft SharePoint, Dynamics CRM, Azure, Skype for Business en alle Office 365 apps. De ervaringen met het product in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk zijn positief. Daarom biedt nu ook Insight Belux dit aan haar klanten aan. De oplossing wordt overigens ook binnen Insight gebruikt.

Het product kent twee smaken: EspressoNet 365 voor de KMO en CoffeeNet 365 voor echt grote organisaties. Het verschil is onder meer dat de corporate-versie beschikt over een intelligente zoekmachine om snel documenten te vinden, en een oplossing biedt voor uitgebreid documentbeheer. Beide smaken kunnen voor zowel on-premise als cloud-toepassingen worden geconfigureerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This