Detacheringsspecialist Xelvin kiest voor Dell XC en Nutanix

19 januari 2017

Nutanix heeft samen met FlexVirtual, kennispartij voor ICT-innovatie, de datacenterinfrastructuur van detacheringsspecialist Xelvin vernieuwd. De nieuwe datacenterinfrastructuur geeft Xelvin de beschikking over een flexibeler en robuuster remote virtual desktop-omgeving.  

Xelvin is een landelijk opererende detacheringsspecialist die zich specifiek richt op technici. De ICT-omgeving van Xelvin draait nu volledig op de flexibele en schaalbare Dell XC-infrastructuur, aangedreven door het Nutanix enterprise cloud platform. Xelvin heeft hierdoor de beschikking over een robuuste en schaalbare infrastructuur, die met een minimale inspanning beheerd kan worden.

Betrouwbare en robuuste oplossing

Xelvin heeft de oplossing met name geïmplementeerd om zijn remote desktop-omgeving stabieler te maken. Merijn de Gier, projectmanager back office bij Xelvin: “Oorspronkelijk maakten we gebruik van NAS-systemen en dat bracht de nodige risico’s met zich mee. We waren bijvoorbeeld gelijk down als één appliance uitviel. Er ging steeds meer tijd zitten in het beheer van de systemen en zodoende zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare en robuuste oplossing.”

Xelvin heeft bewust zijn servers vervangen door Dell XC-appliances, welke zijn uitgerust met web-scale, hyperconverged software van het Nutanix Enterprise Cloud Platform. “Dit is een belangrijke update. Als er iets uitvalt wordt een en ander automatisch hersteld, dat is onderdeel van de self-healing feature. Het systeem is ontworpen om fouten te herstellen, zodat er een zelf-herstellende en autonome omgeving ontstaat. Het werkt gewoon goed,” aldus de Gier. “Bovendien hebben we nu een schaalbare oplossing. Dat brengt voor ons voordelen met zich mee. We groeien snel en hebben grote ambities, dan is het belangrijk dat je serverruimte snel mee kan groeien. Dit is een robuuste en schaalbare oplossing die goed past bij de no-nonsense houding van Xelvin.”

Innovatief portfolio

FlexVirtual is partner van Nutanix en Dell. “Het mooie van de Nutanix oplossing is dat je bedrijf gewoon blijft draaien als er een node wegvalt,” stelt Arnoud Postma, sales manager van FlexVirtual. “Een innovatieve oplossing en ideaal voor onze klanten. We onderscheiden ons als kennispartij door technische ICT innovatie centraal te stellen. Dit leidt tot performance optimalisatie en verbetering in het bedrijfsresultaat. Daarom maken we gebruik van het innovatieve portfolio van Nutanix.”

“Ons enterprise cloud platform helpt organisaties met hun datacentertransformaties,” stelt Patrick van de Werken, senior regional director Northern Europe bij Nutanix. “Voor een snelgroeiend bedrijf als Xelvin is het belangrijk om met een flexibele en robuuste oplossing te werken. Ze kunnen nu al gebruik maken van een geheel vernieuwde datacenterinfrastructuur, en eenvoudig en snel opschalen wanneer ze nog meer capaciteit nodig hebben.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This