Cegeka verlengt contract met Argenta

11 januari 2017

Systeembank Argenta, met activiteiten in Nederland en België, heeft zijn IT-outsourcingovereenkomst met informaticadienstverlener Cegeka verlengd met drie jaar tot 2019. Hierna kan de overeenkomst tweemaal met een jaar verlengd worden.  Alle toepassingen van de bank draaien in de cloud van Cegeka.

Argenta en Cegeka werken al samen sinds 1995. “Argenta is een historische en strategische klant van Cegeka”, zegt CEO André Knaepen van Cegeka. “Zo’n lange samenwerking kan alleen als je continu op zoek gaat naar verbeteringen. Ook deze keer konden we het management van Argenta overtuigen met onze vernieuwende aanpak. Met deze aanpak wordt de ervaring van de informaticagebruikers – of het experience level – één van de nieuwe maatstaven. Met deze nieuwe overeenkomst verleggen we de focus van controle op service levels, naar samenwerken. Cegeka vervult de rol van trusted partner, gericht op het managen van de business case en het creëren van toegevoegde waarde.”

Toepassingen meer op gedeelde infrastructuur

Door vergaande automatisering wordt het infrastructuurbeheer in dit model goedkoper voor de bank. Argenta zal meer gebruikmaken van de shared infrastructure services van Cegeka. Deze worden gedeeld met andere klanten, maar tegelijkertijd wordt Argenta’s private cloud volledig afgeschermd. Door aan te haken bij de standaarden en geautomatiseerde beheerprocessen van Cegeka, zal Argenta nog sneller kunnen reageren op nieuwe markontwikkelingen.

Sneller commercialiseren

“We willen met onze bank een antwoord geven op de vragen van de steeds meer digitaal opererende klant. Voor die transformatie moet onze achterliggende infrastructuur gereed zijn om nieuwe toepassingen sneller beschikbaar te stellen. In het verleden duurden ontwikkelingsprojecten tot wel twee jaar, vandaag is dat maximaal twee maanden”, zegt CEO Marc Lauwers van Argenta. ”Met andere woorden, door te outsourcen creëren we bandbreedte om volop te focussen op onze digitale transformatie.”

Argenta besteedt zijn IT-infrastructuurbeheer al sinds 2011 uit aan Cegeka. Sindsdien draaien de servers van de bank in de gespiegelde datacenters van Cegeka in Hasselt en Geleen. Eerder ontwikkelde Cegeka diverse applicaties, die bijvoorbeeld alle kantoren met elkaar koppelen. Ook voor de Argenta-verzekeringsmakelaars zijn door Cegeka veel toepassingen ontwikkeld.

Business continuity

Volgens een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie moeten banken vanaf 2018 hun primaire infrastructuur elke drie maanden omschakelen naar hun tweede actieve datacenter. Cegeka zal Argenta volledig ondersteunen bij deze richtlijn. De datacenters van Cegeka beschikken over de nodige certificaten waaronder het ISAE3402-certificaat, een internationale standaard die wordt opgelegd aan dienstverleners van financiële instellingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This