Onderzoek Kaseya: snelgroeiende MSP’s bieden meer keuze 

10 januari 2017

Kaseya, leverancier van IT-beheeroplossingen voor Managed Service Providers (MSP’s) en het mkb, presenteert de resultaten van de 2017-editie van zijn MSP Global Pricing Survey. Dit jaarlijkse onderzoek – dit jaar voor de zesde keer – biedt inzicht in de groei van de MSP-markt, laat zien door welke strategieën de best presterende MSP’s zich onderscheiden van de rest, en beschrijft de diensten die voor MSP-klanten de meeste vruchten afwerpen, zoals back-up en recovery, security en netwerk- en infrastructuurmonitoring.

Aan deze editie van het onderzoek deden 900 MSP’s mee. Dat is twee keer zoveel als het aantal in 2016. Met gegevens uit meer dan vijftig landen is de Global Pricing Survey 2017 van Kaseya de krachtigste MSP-prijsstellingstool in de markt. Het onderzoeksrapport biedt inzicht in trends op het gebied van prijsstelling en nieuwe diensten op de MSP-markt. De resultaten vormen een schat aan informatie over het soort diensten dat MSP’s momenteel bieden, hoe deze diensten geprijsd zijn en hoe de MSP-wereld in het afgelopen jaar veranderd is.

De belangrijkste bevindingen op een rij.

 • De groei van de MSP-markt zet door. 26 procent van de respondenten geeft aan dat de Monthly Recurring Revenu (MRR) in de afgelopen drie jaar gemiddeld jaarlijks met meer dan 15 procent toenam. In 2016 was dit nog 23 procent van de respondenten. Nog eens 18 procent meldt een gemiddelde driejaarlijkse MRR-groei tussen de 10 en 15 procent.
 • Snelgroeiende MSP’s bieden meer keuze en leveren een complete suite met diensten. Snelgroeiende MSP’s onderscheiden zich van hun minder snelgroeiende concurrenten door continu meer en verschillende diensten te bieden – van basic support tot en met uitgebreide netwerkmonitoring. Verder profiteren juist de snelgroeiende MSP’s van de voordelen van cloudadoptie doordat ze een breder aanbod van cloudgebaseerde diensten bieden. Met deze uitgebreide productsuites garanderen snelgroeiende MSP’s premium prijzen. En daardoor zijn hun maandelijkse managed-services-contracten gemiddeld groter dan die van minder snelgroeiende MSP’s.
 • Een aantal opkomende diensten die snel groeiende MSP’s bieden.
  • Network Operations Center (NOC): 47 procent van de snelgroeiende MSP’s zegt 24×7 NOC-diensten te bieden, vergeleken met slechts 27 procent van de minder snelgroeiende MSP’s.
  • Back-up en disaster recovery: 43 procent van de snelgroeiende MSP’s biedt cloud-to-cloud-back-up.Daarnaast biedt 83 procent van de snelgroeiende MSP’s volledige back-up en disaster recovery.
  • Securitydiensten: het grootste verschil in securitydiensten van snel- en minder snelgroeiende MSP’s ligt in two-factor- en multifactor-authenticatie. Bij snelgroeiende MSP’s is de kans 30 procent groter dat ze deze vorm van authenticatie bieden. Snelgroeiende MSP’s bieden gemiddeld acht securitygerelateerde diensten – twee meer dan hun minder snelgroeiende concurrenten. Daarnaast is bij de snelgroeiende MSP’s de kans dat ze alle tien securitygerelateerde diensten bieden, 40 procent groter dan bij hun minder snelgroeiende concurrenten.
  • Netwerk– en infrastructuurmonitoring: snelgroeiende MSP’s bieden alle acht diensten vaker aan dan de minder snelgroeiende MSP’s. De verschillen zijn voor LAN/WAN-monitoring verwaarloosbaar en zijn voor alle cloudmonitoringdiensten gecombineerd ongeveer 40 procent.
 • MSP’s maken zich in 2017 de meeste zorgen over security en cloud. De respondenten kozen ‘het inspelen op securityrisico’s’ als belangrijkste IT-probleem waar hun klanten in 2017 mee te maken krijgen. Daarnaast stipten ze drie andere pijnpunten aan, die te maken hebben met cloud. Opgeteld zijn security en cloud de twee belangrijkste zaken waar MSP’s zich zorgen over maken (beide gekozen door 30 procent van de respondenten).
 • Inzicht, schaalvoordelen en vertrouwen creëren snelle groeicyclus voor MSP’s.
  • Goed inzicht in trends in mkb-markt: snelgroeiende MSP’s kijken verder bij het opzetten van nieuwe diensten. Ze hebben goed inzicht in wat huidige en toekomstige klanten nu en in de toekomst nodig hebben van hun serviceproviders. Daardoor kunnen ze investeren in de juiste technologieën en hun bedrijfsstrategie daarop afstemmen, zodat ze ook in de toekomst blijven groeien.
  • Schaalvoordelen: snelgroeiende MSP’s zoeken continu naar manieren om resources – zowel geld als personeel –  vrij te maken om meer diensten te kunnen bieden, meer omzet te behalen en de winst te verhogen.
  • Vertrouwen in geleverde waarde: snelgroeiende MSP’s zijn in staat de waarde van de diensten die zij leveren, meer te waarderen en dat ook te communiceren naar hun klanten. Snelgroeiende MSP’s vragen bijvoorbeeld vaker hogere prijzen voor hun clouddiensten.

“Als de stem van de MSP-sector wordt Kaseya gezien als betrouwbare bron waar MSP’s terechtkunnen voor het meest up-to-date overzicht van de trends, technologieën en andere punten die snelgroeiende MSP’s onderscheiden van hun minder snelgroeiende concurrenten”, zegt Miguel Lopez, SVP en General Manager MSP Solutions van Kaseya. “Met het onderzoeksrapport willen we alle MSP’s de informatie geven, die zij nodig hebben om nog succesvoller te zijn. Ons jaarlijkse onderzoek is een tool waarmee de MSP-community de vinger aan de pols houdt in deze dynamische markt. Het rapport beantwoordt belangrijke vragen over hoe en waarom bepaalde MSP’s succesvol zijn, en wat andere kunnen doen om dat ook te worden.”

Pin It on Pinterest

Share This