‘Vraag naar rack servers groeit komende jaren fors’

23 december 2016

De markt voor rack servers groeit de komende jaren fors. De omzet in de markt is in 2021 naar verwachting toegenomen tot 90,56 miljard dollar. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,95% ten opzichte van de 36,47 miljard dollar omzet die de markt in 2016 realiseert.

Dit meldt onderzoeksbureau MarketsandMarkets. Verschillende factoren drijven volgens het onderzoeksbureau de vraag naar rack servers aan. Het gaat hierbij om:

 • de groeiende vraag naar servers met een hoge dichtheid;
 • de lagere capital expenditure (CAPEX) en operational expenditure (OPEX) van rack servers;
 • de groeiende vraag naar schaalbare datacenters;
 • de eenvoudige migratie vanaf traditionele technologieën.

Rack servers met 4U vormfactor

Naar verwachting maken rack server oplossingen met een 4U vormfactor de grootste samengestelde jaarlijkse groei door in de periode 2016-2021. Deze servers leveren betere prestaties in faciliteiten met een hoge dichtheid. Daarnaast bevatten deze servers doorgaans meerdere processen en kunnen zij eenvoudig worden geschaald.

Daarnaast maakt naar verwachting ook het segment voor support- en onderhoudsdiensten voor rack servers een flinke groei door in de voorspelde periode. Vooral de snelle omarming van datacenteroplossingen door grote bedrijven drijft deze groei aan. Deze bedrijven hebben behoefte aan externe ondersteuning voor onderhoud en het beheer van rack server oplossingen in datacenters.

Afzetmarkten

Noord-Amerika is in 2016 de belangrijkste afzetmarkt voor rack servers. Vooral de technologische ontwikkelingen binnen deze markt in combinatie met de grote hoeveelheid datacenters die hier gevestigd zijn dragen hieraan bij. De markt groeit naar tot en met 2021 naar verwachting echter het snelst in de regio Azië-Pacific. Vooral de groeiende vraag naar goedkopere en efficiënte oplossingen in meerdere sectoren is de oorzaak van deze groei.

Daarnaast geeft MarketsandMarkets in het rapport een overzicht van de belangrijkste rack server leveranciers van dit moment:

 • HPE (VS)
 • Oracle Corporation (VS)
 • Lenovo Group Ltd. (VS)
 • Dell, Inc. (VS)
 • Cisco Systems, Inc. (VS)
 • Fujitsu Ltd. (Japan)
 • Huawei Technologies Co. (China)
 • NEC Corporation (China)
 • Quanta Computer, Inc. (Taiwan)
 • Iron Systems, Inc. (VS)

Pin It on Pinterest

Share This