Chinees consortium neemt belang van 49% in Global Switch

23 december 2016

Een consortium van Chinese investeerders neemt een belang van 49% in het Britse Global Switch. Global Switch beschikt over tien datacenters in Europa en Azië-Pacific.

Global SwitchHet gaat om het consortium ‘Elegant Jubilee’, dat bestaat uit meerdere Chinese investeerders. Het consortium is opgericht door Li Qiang, een grote aandeelhouder in het Chinese datacenterbedrijf Daily-Tech Beijing. De grootste investeerder die deel uitmaakt van het consortium is Jiangsu Sha Steel Group, de grootste private staalfabrikant van China. Global Switch gaat als onderdeel van de deal een nieuw datacenter bouwen in Shanghai, waaronder een joint venture wordt aangegaan met Daily-Tech Beijing.

Het belang dat de Chinese investeerders nemen in Global Switch heeft in het Verenigd Koninkrijk tot onrust geleid. Vooral het feit dat belangrijke Britse infrastructuur in Chinese handen komt is voor sommige Britse politici aanleiding voor zorgen. In een reactie wees Global Switch erop dat investeerders geen toegang krijgen tot datacenters en het puur om een financiële transactie gaat. Daarnaast belooft Global Switch zich te blijven houden aan de regels van het UK Centre for the Protection of National Infrastructure, meldt de Financial Times.

Pin It on Pinterest

Share This